Sklad číslo 7 bude ikonou štvrte Eurovea

17.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

O novom kultúrnom centre Auditórium a pokračovaní výstavby novej štvrte Eurovea v zóne Pribinovej ulice, ktorej investorom je írska developerská skupina Ballymore Properties, sme sa pozhovárali s jej výkonným riaditeľom Petrom BACONOM.

- Medzinárodné obchodné centru Eurovea posunie súčasné hranice historického jadra Bratislavy smerom k Dunaju, Je navrhnuté takým spôsobom, aby dopĺňalo možnosti, ktoré poskytuje historické centrum mesta a vytvorí pulzujúce prostredie na nákupy, voľný čas a zábavu. Jeho súčasťou je aj historická budova Skladu číslo 7, skutočný architektonický zázrak, ktorý sa stane po obnove jedným z kľúčových elementov celej novej mestskej štvrte Eurovea. Po rekonštrukcii tejto budovy a dostavbe kultúrneho centra Auditórium vzniknú v Sklade číslo 7 reprezentatívne priestory s veľkou variabilitou využitia, či už ide o veľké spoločenské podujatia, kultúrne akcie festivalového charakteru alebo komorné koncerty.

Výstavba prvej etapy Eurovea - od ministerstva vnútra po budúce námestie pred novým divadlom, je v plnom prúde. V akom štádiu je príprava druhej etapy - po prístav?

- V súčasnosti finalizujeme architektonickú časť druhej etapy projektu a pripravujeme vybavovanie príslušných stavebných povolení a potrebnú dokumentáciu. Očakávame, že so stavebnými prácami budeme môcť začať hneď po ukončení prvej etapy projektu.

Je už známe, čo všetko bude súčasťou druhej etapy projektu a čo má byť v jeho rámci vybudované?

- Je predčasné hovoriť o tom, čo sa  presne vybuduje v rámci druhej etapy projektu Eurovea, kým  nie sú vydané stavebné povolenia. Je však isté, že toto územie bude okrem iného plniť aj  rezidenčné funkcie.

Rátate na tomto území s výstavbou výškových budov - mrakodrapov?

- Áno, chceme tu postaviť aj výškové budovy.

Zhováral sa Juraj Handzo
NÁŠ ROZHOVOR
Páčil sa vám článok?