Diskusia o projekte CEPIT pokračuje

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Zámer vybudovať vedecko-technologický park CEPIT naďalej sprevádza výmena názorov medzi magistrátom a mestskou časťou Vajnory, na území ktorej má park vyrásť.

Starostka Anna Zemanová na vajnorskom miestnom zastupiteľstve informovala poslancov, že v mestskej rade nebolo prijaté uznesenie k aktualizácii územného plánu mesta z roku 1993. Mestská časť opäť deklarovala, že je otvorená zámeru vytvoriť v mestskej časti multifunkcionálny vedecko-technologický park CEPIT. Poslanci sa v diskusii opäť vrátili k investičnému zámeru, ako aj k spoločnému stretnutiu zástupcov mesta, mestskej časti a vlastníka pozemkov 6. júna na pôde magistrátu. Na tomto stretnutí mestská časť navrhla kompromisné riešenie, ako by sa dal investičný zámer realizovať. Vlastník ho však jednoznačne odmietol.

Na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva vajnorskí poslanci opäť preukázali svoju ústretovosť. Poverili mestského poslanca predložiť na zasadnutí mestského zastupiteľstva pri rokovaní o návrhu zmien a doplnkov aktualizácie územného plánu hlavného mesta pozmeňujúci návrh k uzneseniu. Návrh má byť formulovaný v takom zmysle, že v mestskej časti Bratislava - Vajnory pre lokality označené ako Pri majeri I a Pri majeri II bude vo všeobecne záväznom nariadení mesta zakomponovaná podmienka na spracovanie územnoplánovacej dokumentácie zóny vrátane vyhlásenia stavebnej uzávery obdobne, ako to mesto navrhuje v mestských častiach Lamač a Devín. Takýmto spôsobom sa dosiahne to, čo mestská časť celý čas požadovala - vytvorenie odborne fundovaného materiálu, ktorý detailne preverí a zhodnotí možnosti, ako zrealizovať investičný zámer CEPIT.

„Územný plán zóny bude dostatočnou zábezpekou, že v prípade jeho neúspechu nedôjde k realizácii inej výstavby,“ uviedla A. Zemanová. „Do jeho schválenia, ktoré bude v kompetencii mestskej časti, bude pre predmetné pozemky vyhlásená stavebná uzávera.“

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie