Cenu CE.ZA.AR dostali dve bratislavské stavby

11.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Slovenská komora architektov počas slávnostného večera 10. októbra v historickej budove Slovenského národného divadla vyhlásila výročné Ceny za architektúru CE.ZA.AR 2007.

V kategórii Rodinné domy zvíťazil Rodinný dom Za priekopou z Košíc, ktorého autormi sú Juraj Koban a Štefan Pacák.

V kategórii Bytové domy zvíťatil Obytný súbor Karloveské rameno z Bratislavy, ktorého autormi sú Juraj Šujan a Karol Stassel.

V kategórii Občianske a priemyselné budovy zvíťazilo Národné centrum vodného póla v Novákoch, ktorého autorom je Juraj Kiaba.

V kategórii Rekonštrukcia a obnova budov získal ocenenie Design factory v Bratislave od autorov Zoran Michalčák, Martin Paško a Zuzana Zacharová.

V kategórii Interiér sa stala víťaznou Expozícia archeologických nálezov v kazemate nitrianskeho hradu Viktora Šabíka.

O víťazoch cien, ktoré sa udeľujú od roku 2002, v jednotlivých kategóriách rozhodovala odborná porota. Hodnotenie prihlásených architektonických diel je dvojkolové. Úlohou poroty v prvom kole je nominovať architektonické diela v jednotlivých kategóriách. V druhom kole, ktoré prebehlo v júni 2007, porota vybrala po priehliadke jednotlivých stavieb víťazné architektonické diela. O sumáre výsledkov je informovaný len predseda poroty a podliehajú prísnemu utajeniu až do slávnostného odovzdávania cien.

(tasr)
Páčil sa vám článok?