Na Treťom diele by mal byť rekreačný areál

26.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na území mestskej časti Podunajské Biskupice by mal do roku 2020 vyrásť areál pre rekreáciu a šport s vodnými plochami. Plánovaná výstavba je súčasťou návrhu zmien a doplnkov územného plánu kraja v lokalite Podunajské Biskupice - Tretí diel.

O návrhu rozhodli poslanci Bratislavského samosprávneho kraja na stredajšom zasadaní. V rámci toho bola vypracovaná komplexná urbanistická štúdia Bratislava - Podunajské Biskupice - Tretí diel, ktorá podrobne stanovila nároky na lokality z hľadiska priestorových, ekologických, environmentálnych, sociologických a ekonomických súvislostí.

Rozvojová lokalita Podunajské Biskupice je navrhovaná vo východnej časti územia. Ťažba štrkopiesku je plánovaná na výmere 34,53 hektárov z územia, ktoré tvorí viac ako 292 hektárov. Táto plocha bude po vyťažení určená na rekreáciu s vodnou plochou, rekreačnými objektmi a plochami zelene prírodného a lesného charakteru.

V súvislosti s tým sa predpokladá napojenie zóny na mestskú hromadnú dopravu, predĺžili by sa linky autobusov z Podunajských Biskupíc, v návrhu sú aj cyklistické trasy paralelne po komunikáciách rekreačnej zóny, pokračovali by do Miloslavova a z Dunajskej Lužnej do Tomašova.

(sita)
Páčil sa vám článok?