Na Záhradníckej ulici postavia nový dom

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na exponovanom mieste na nároží Záhradníckej a Svätoplukovej ulice by už v dohľadnej budúcnosti mala pribudnúť novostavba polyfunkčného domu, ktorý sa stane vizuálnou dominantou tohto priestoru.

V súčasnosti je plocha, kde má nový dom vyrásť, využívaný čiastočne ako parkovisko, čiastočne je zastavaná prízemnými objektmi, v ktorých sa nachádza kuchynské štúdio, predajňa odevov a realitná kancelária. Návrh predpokladá, že prízemné objekty s dočasným využitím budú asanované.

Novostavba má mať šesť nadzemných podlaží, nemala by teda „vytŕčať“ nad existujúcu zástavbu vo svojom okolí, tým skôr, že najvyššie podlažie je navrhnuté ako ustúpené. Budova je však architektonicky riešená tak, že napriek tomu v priestore nárožia má pôsobiť dominantne. Parter má byť presklený, na vyšších nadzemných podlažiach budú balkóny. V dvojpodlažných podzemných garážach je navrhnutých 35 parkovacích miest, pričom výjazd z nich a vjazd do nich je navrhnutý zo Svätoplukovej ulice. Na prvom podlaží - v parteri - majú byť situované obchody a služby. Druhé nadzemné podlažie má byť využívané ako administratívne priestory, na treťom až šiestom nadzemnom podlaží má byť spolu 19 bytov. Má ísť o byty rôznych veľkostí - tri majú byť jednoizbové, sedem dvojizbových, päť trojizbových a štyri päťizbové. Termín začatia a ukončenia výstavby ešte nie je známy, predpokladá sa však, že doba jej trvania by mala byť okolo 24 mesiacov.

Páčil sa vám článok?