Na Galvaniho ulici pribudne 470 bytov

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Galvaniho ulici sa pripravuje výstavba veľkého obytného súboru so 470 prevažne jednoizbovými a dvojizbovými bytmi, v ktorých nájde po dokončení nový domov asi 940 obyvateľov.

Lokalita, kde má obytný súbor vyrásť, sa nachádza na spomenutej ulici a na jej nároží s ulicou Na križovatkách. Momentálne je nevyužitá a sú na nej len rozbité železobetónové prefabrikáty. Územie z juhovýchodnej strany hraničí s areálom stredných a učňovských škôl, z juhozápadu s areálom základnej školy a Strednej zdravotníckej školy na Vietnamskej ulici, z juhu so zástavbou rodinných domov, na západe s pozemkom, kde sa stavajú ďalšie bytovky, zo severu s areálmi skladov a zo severovýchodu Galvaniho ulicou.

Objekty navrhovaného bytového súboru majú mať šesť až osem nadzemných podlaží a sú navrhnuté tak, že pôdorysne vytvárajú bloky, vo vnútri ktorých sa ráta so zeleňou. V garážach v polozapustenom suteréne je navrhnutých 260 parkovacích miest, rovnaký počet miest na parkovanie by mal byť aj pod holým nebom. Na prvom nadzemnom podlaží sa v parteri orientovanom do Galvaniho ulice a do jej nárožia s ulicou Na križovatkách ráta s občianskou vybavenosťou. Dopravné riešenie má byť zabezpečené zo severovýchodu z Galvaniho ulice, z juhovýchodu z ulice Na križovatkách, a to predĺžením jestvujúcej komunikácie, ktorá bude spájať ju bude spájať s Bulharskou ulicou. Výstavba by sa mala začať asi v októbri tohto roku a skončiť v júni 2007, tento termín je však len orientačný.

Páčil sa vám článok?