V prvom kole na súde vyhralo gymnázium

27.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Spor medzi Súkromným gymnáziom Mercury na jednej strane a samosprávou mestskou i petržalskou na druhej strane sa dostal do ďalšieho kola po júnovom súdnom pojednávaní.

Na ňom petržalský súd prerokovával návrh vedenia súkromného gymnázia, aby sa odstúpenie od nájomnej zmluvy medzi týmto gymnáziom a bratislavským magistrátom vyhlásilo za neplatné. Súd zhodnotil podanie i vyjadrenie druhej strany a dal za pravdu gymnáziu. To však ešte víťazstvo neoslavuje, musí čakať na oficiálne vyhlásenie a právoplatnosť rozsudku. A to môže trvať. Hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová sa pre naše noviny vyjadrila: „Hlavné mesto si počká na oficiálne rozhodnutie a zdôvodnenie súdu, s najväčšou pravdepodobnosťou sa proti rozhodnutiu odvolá.“

Gymnázium Mercury síce očakáva, že mestská časť Petržalka vydá územné rozhodnutie a následne stavebné povolenie na realizáciu projektu športového areálu, ale aj mestská časť má svoje pripomienky. Jej hovorca Ľubomír Andrassy špecifikuje, že Petržalka požaduje od vedenia gymnázia dopracovať pripomienky, ktoré súvisia s otázkou viacúčelovosti areálu. Okrem toho bude musieť mestská časť podľa Andrassyho ukončiť správne konanie vo veci začatia stavebných prác bez platného povolenia, o čom však na gymnáziu veľa nevedia.

Faktom je, že ústupom magistrátu od zmluvy sa stavba areálu posunula mimo zákonného rámca, lebo pozemky sú pod plánovaným areálom. Viacero okolností však naznačuje, že tu nejde len o problémy so stavebnou legislatívou a možno práve vstup súdu do diania ukáže, o čo vlastne ide.

(gub)

Páčil sa vám článok?