Medzi úradom a ministerstvom postavia budovu

22.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na Mierovej ulici medzi budovou ministerstva hospodárstva a ružinovským miestnym úradom v dohľadnej budúcnosti postavia polyfunkčný dom, v ktorom budú byty i administratívne priestory.

V súčasnosti v okolí prevládajú stavby vybudované prevažne v 70. a 80. rokoch minulého storočia v rámci tzv. komplexnej bytovej výstavby. V blízkosti navrhovanej stavby sa nachádza areál základnej a strednej školy, ako aj obchody a služby. Okrem toho aj nevyužívaná kotolňa, ktorá bude pred začatím výstavby asanovaná, na časti pozemku sú spevnené plochy a čiastočne aj zeleň.

Navrhovaný polyfunkčný dom má pozostávať z dvoch častí. Bytová časť bude mať 10 nadzemných podlaží a bude orientovaná do Mierovej ulice, administratívna časť bude mať 14 nadzemných podlaží a bude sústredená do priestoru Gagarinovej ulice. V troch podzemných podlažiach bude 102 parkovacích státí spoločných pre bytovú i administratívnu časť.

V bytovej časti budú na prvom nadzemnom podlaží obchody, na ďalších podlažiach bude dovedna 36 bytov (z toho 9 dvojizbových, 21 trojizbových a 6 štvorizbových). V administratívnej časti bude na prvom nadzemnom podlaží bufet so studenou kuchyňou, na druhom až štrnástom nadzemnom podlaží majú byť kancelárie.

Celá stavba je navrhnutá tak, aby svojou výškou korešpondovala s existujúcimi stavbami v bezprostrednom okolí. Náklady na výstavbu polyfunkčného domu sa odhadujú na asi 190 miliónov korún. Výstavba by sa mala začať v októbri tohto roka, jej ukončenie sa predpokladá v máji 2009.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Branislav Groch
Páčil sa vám článok?