Na Košickej v areáli mäsovýroby bude polyfunkčný dom

23.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na Košickej ulici, v priestore, kde kedysi bola mäsovýroba vo vlastníctve Rudolfa Manderlu (dnes Mäsko, a.s.), pripravuje akciová spoločnosť DOAS, ktorá má sídlo priamo naproti, výstavbu polyfunkčného súboru.

V súčasnosti toto územie nie je dostatočne využité, sú na ňom menšie stavby, ktoré budú asanované. Akciová spoločnosť DOAS tu chce postaviť komplex domov s pôdorysom dvoch písmen L pozostávajúci zo štyroch blokov. Objekt A má mať 9 nadzemných podlaží, objekt C 12, objekty B a D po štyri nadzemné podlažia.

Celý komplex má byť podpivničený, v dvoch podzemných podlažiach sú navrhnuté podzemné parkovacie garáže s 281 parkovacími státiami, ďalších 34 parkovacích miest má byť pri komplexe na povrchu. V parteri sú navrhnuté obchodné prevádzky, wellness centrum, v bloku D byty. V bloku A majú byť na druhom až štvrtom nadzemnom podlaží kancelárske priestory, na piatom až deviatom nadzemnom podlaží byty. V ostatných blokoch sú na vyšších podlažiach navrhnuté výhradne byty. Bytov má byť dovedna 149 a budú rôznej veľkosti, od dvojizbových až po päťizbové.

Projekt je v súlade s regulatívmi mestskej časti Bratislava - Ružinov. Jeho špecifikom sú vysunuté predné konzoly navrhnuté na bloku A v smere z Košickej ulice, ktoré z architektonického hľadiska predstavujú nový prvok. Plocha, na ktorej by nový polyfunkčný komplex mal vyrásť, je dostatočne veľká na to, aby sa mohla jej značná časť vyčleniť na zeleň - zelený má byť prakticky celý vnútroblok. Z vnútrobloku budú riešené aj vstupy do všetkých blokov, hlavný vstup je navrhnutý cez spoločnú pasáž z Košickej ulice cez blok A.

Projekt je v súčasnosti v štádiu územného konania, investor predpokladá, že výstavba sa začne asi vo štvrtom kvartáli tohto roka a ukončená by mohla byť v roku 2009.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - GRIDO SK

Páčil sa vám článok?