VIDEO: MHD chodí po novom cez Páričkovu. Boli sme sa tam pozrieť

18.2.2019
0
Autobus na Páričkovej

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Po uzavretí ulice Mlynské nivy je Páričkova ulica prejazdná už len pre MHD (linky č. X72, 50, 205), cyklistov a taxíky. A to v oboch smeroch. Osobným autám je prejazd cez túto ulicu zakázaný. Na mieste sme sa boli presvedčiť, ako to funguje.

Páričkova je naozaj vyprázdnená od parkujúcich áut a MHD prechádzala prakticky bez problémov. Autá, ktoré vošli do ulice napriek zákazu, odstavovali policajti. Ako nám prezradil jeden z miestnych obyvateľov, ktorý má okno priamo na Páričkovu, vodičov porušujúcich zákaz je zatiaľ naozaj dosť. Aj my sme sa presvedčili, že kým policajti stihli vyriešiť jedného, už prichádzal ďalší. "Apelujeme na občanov, aby si všímali dopravné značenie. Pri porušení pravidiel cestnej premávky môžu byť riešení či už napomenutím alebo aj sankciou," povedala nám hovorkyňa mestskej polície Tatiana Kurucová.

Policajti zastavujúci vodičov osobných áut na Páričkovej:

Zdroj: ms

Situácia na Páričkovej ulici, autobusy a policajti zastavujúci osobné autá:

Na Páričkovej sa bol dnes ráno pozrieť aj primátor Matúš Vallo. Nepáčilo sa mu, ako je urobený prístup na provizórnu zastávku MHD. "Som na novej zástavke na Páričkovej ulici a áno, ani ja si takto nepredstavujem nástup na aj keď improvizovanú a dočasnú, ale zastávku. Opravíme," napísal Vallo na Instagram.

 

Zdroj: Instagram Matúš Vallo

Uzavretá ulica Mlynské nivy:

Zdroj: BN MS

​Hoci sú Mlynské nivy uzavreté, na Dostojevského rade a Karadžičovej (ulice kolmé na Nivy) mimoriadna situácia (fotené po ôsmej ráno) nevznikla:

Zdroj: ms

​​(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie