FOTO a VIDEO: Aká bola situácia ráno na cestách?

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Zápchy tam, kde to nik nečakal. Tak možno charakterizovať dnešné ráno v bratislavských uliciach. Správu budeme dopĺňať o ďalšie informácie, fotografie a videá. Na úvodnej fotografii situácia na Prístavnom moste.

Vodičov ráno zaskočili zápchy na miestach  kde to nečakali  Dlhé kolóny sa vytvorili na Ružinovskej a Vajnorskej, kde autá doslova stáli. Na Gagarinovej sa o šiestej ráno tvorili kolóny aj pre to, že tu vznikol nový bus pruh, ktorý však vodiči osobných áut rešpektovali a nechceli zbytočne riskovať pokutu vo výške 99 eur.

Ranná kolóna na Gagarinovej:

Zdroj: FB Boris Burger

Situácia na križovatke ulíc Bajkalská, Gagarinova a Prievozská v Bratislave bola po 7. hodine pokojná, premávka a jej plynulosť pripomínala bežné pondelkové rána. 

Kolóny sa vytvárali len pri zjazde z Prístavného mosta a pri otáčaní vozidiel v smere na Mlynské Nivy či Landererovu ulicu. Bus pruhy boli prázdne, málo áut bolo takisto v tesnej blízkosti bývalej autobusovej stanice, napríklad na Svätoplukovej ulici.

Kolóna na Ružinovskej:

Zdroj: BN

Podľa  správ Zelenej vlny RTVS museli šoféri rátať s 15-minútovým zdržaním sa na Dvojkrížnej, Gagarinovej, Račianskej a Vajnorskej smerom do centra. Na Pražskej šoféri hlásili desaťminútové zdržanie. So zhustenou premávkou treba počítať aj na starej Seneckej ceste pri Ivanke pri Dunaji smerom do Bratislavy, kde sa vodiči zdržali do 25 minút. Na vjazde do Bratislavy smerom z Mosta pri Bratislave hlásili desaťminútové zdržanie. Na zjazde z Prístavného mosta na Bajkalskú holi zdržanie asi 30-minútové, na Prístavnom moste v oboch smeroch 15 minút. Stella centrum informuje o kolónach na diaľnici D2 za Stupavou v smere do Bratislavy, zdržanie vodiči odhadovali na 15 a v Dunajskej Lužnej v smere do Bratislavy na 30 minút.

V Bratislave sa v piatok (15. 2.) začali rozsiahle dopravné obmedzenia. Súvisia s výstavbou diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, konkrétne prestavbou mimoúrovňovej križovatky Prievoz, a s výstavbou podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy. V prípade Mlynských nív pôjde o obmedzenia rádovo v mesiacoch a pri D4 a R7 v rokoch.

Ulica Mlynské nivy už je uzavretá:

Zdroj: BN MS

Zdroj: BN MS

Polícia žiada vodičov, aby nejazdili v dotknutých úsekoch v Bratislave po pamäti, ale podľa nového dočasného dopravného značenia a rešpektovali vyhradený pruh určený pre MHD, prípadne nákladnú dopravu. Na vodičov taktiež apeluje, aby individuálnu automobilovú dopravu využívali v čo najmenšej miere a uprednostnili verejnú dopravu.

Takto to vyzeralo na cestách v Rači:

Od pondelka až do konca marca budú linky MHD 201, 202, 212, 75 a X72 jazdiť pre cestujúcich zadarmo. V Ružinove je posilnená aj električková doprava. Zároveň začína fungovať aj bezplatná informačná linka 0800 242 000, na ktorú môžu hlásiť vodiči problémy v doprave, alebo klásť otázky. 

Dopravnú situáciu bude monitorovať polícia aj z vrtuľníka či cez kamery. Zábery možno sledovať na sociálnej sieti na stránke s názvom Polícia SR - Bratislavský kraj. Informácie môžu vodiči i cestujúci nájsť tiež na webe www.zvladneme.to.

FOTOGALÉRIA:

(ms, tasr) 

Páčil sa vám článok?