Veľké dopravné obmedzenia: Takto sa na ne pripravili policajti

14.2.2019
0
Policajná tlačovka

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Vodičov v Bratislave čaká už od piatku a následne najmä od pondelka pre výstavbu diaľnice D4/R7, konkrétne pre prestavbu mimoúrovňovej križovatky Prievoz a pre výstavbu podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy veľmi náročné obdobie. Polícia dnes infrormovala, ako je na rozsiahle dopravné uzáverypripravená.

Policajti, ako dnes informovali na lačovej besede, budú v nasledujúcich dňoch úzko spolupracovať s magistrátom a to v súčinnosťami  s ďalšími zložkami, ktoré patria tiež pod ministerstvo vnútra. Teda hasičmi a Sekciou krízovéhom riadenia. "Aj za týmto účelom zriadilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave novú facebookovú stránku Polícia SR – Bratislavský kraj“. Prostredníctvom nej budeme napríklad informovať verejnosť o aktuálnej dopravnej situácii a to aj formou živých prenosov. Vždy v pondelok v ranných hodinách a v piatok v popoludňajších hodinách budeme pre občanov zabezpečovať priamy prenos na vstupných a výstupných trasách do a z Bratislavy. Okrem týchto živých prenosov bude možné dopravnú situáciu sledovať aj prostredníctvom statických kamier, ktorých prenos bude zabezpečený cez stránku ministerstva vnútra," vysvetlila bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

"Policajti v rannej a poobedňajšej špičke budú velení do priamych úsekov najexponovanejších križovatiek," povedal dnes zástupca riaditeľa Krajského dopravného inšpektorátu KRPZ v Bratislave Tibor Sekula. Na monitorovanie situácie využijú aj vrtuľník. 

Na návrh polície magistrát zriadil aj bezplatnú telefónn linku 0800 242 000, ktorá bude slúžiť občanom na poskytovanie informácií o  aktuálnom dianí v cestnej premávke a aktuálnych obchádzkových trasách v Bratislave. Účelom tejto linky je zároveň aj odbremenenie tiesňovej linky 158, ktorá slúži na nahlásenie udalostí týkajúce sa ochrany ich života, zdravia a majetku.

Takto budú vyzerať živé prenosy z dopravnej situácie:

Hasiči, ktorí rátajú so sťaženým presunom cez vyťažené úseky, aktivizovali preto aj svoje dobrovoľnícke zbory a zriaďujú dve vysunuté hasičské stanice, vvďaka ktorým sa dostanú k prípadným požiarom rýchlejšie.

"Verejnosti odporúčame sledovať informačné zdroje, ktoré budú aktuálnu situáciu v cestnej premávke monitorovať... Dopravné obmedzenia budú mať za následok spomalenie dopravy, preto na vodičov opätovne apelujeme, aby sa plne venovali vedeniu motorového vozidla a sledovali situáciu v cestnej premávke. Aj malá nepozornosť môže spôsobiť nepatrnú udalosť v cestnej premávke, ktorá môže mať, vzhľadom na rozsah dopravných obmedzení, negatívny dopad," dodala Mihalíková.

(ms)

Páčil sa vám článok?