Policajní PMJ-čkári vypátrali unikajúcich zlodejov - jedného museli spútať a druhého vytiahnuť z prívodného kanála!

3.1.2022

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V sobotu 1. januára 2022 prijala polícia krátko pred 07.30 h oznámenie o krádeži vlámaním do priestorov jedného zo skladov v obci Tomášov. Policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky sa bezodkladne dostavili na miesto oznámenia, kde sa skontaktovali s majiteľom skladu.

„Ten policajtom uviedol, že neznámi páchatelia poškodili za použitia uhlovej brúsky (ktorá bola nájdená v blízkosti skladu) dvere do skladu, pričom policajtom uviedol aj popis páchateľov a ich predpokladaný smer úteku, nakoľko disponoval kamerovým záznamom," informoval o novoročnom prípade hovorca Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave Mgr. Michal Szeiff.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Agresívnejšiemu z dvojice mužov museli policajti nasadiť putá (vzadu)...

„Policajti pri prepátravaní okolia spozorovali osobu zodpovedajúcu popisu, ktorá sa po spozorovaní policajtov dala na útek. Policajti muža dobehli a keďže im začal klásť aktívny odpor, tak mu nasadili služobné putá. Neďaleko od miesta zadržania tohto podozrivého, spozorovali aj druhého muža, ktorý sa brodil prívodným kanálom a chcel z miesta utiecť. Policajti na mieste obmedzili osobnú slobodu aj tomuto mužovi. Obaja muži sa na mieste mali vyjadriť, že do skladu sa vlámali za účelom odcudzenia stavebného materiálu a náradia. V blízkosti tohto miesta bolo nájdené aj osobné vozidlo Škoda Fabia, v ktorom sa mal nachádzať aj poškodený visiaci zámok zo skladu. Následným preverovaním bolo zistené, že na vozidle je namontované TEČ z iného vozidla. Muži boli eskortovaní za účelom vykonania ďalších potrebných úkonov na príslušné policajné oddelenie," uviedol policajný hovorca.

Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Senci začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže v štádiu pokusu, spáchaného formou spolupáchateľstva.

(ars)

Páčil sa vám článok?