Neďaleko Hlavnej stanice usmrtil vlak človeka

2.1.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Zrážku s vlakom, ku ktorej došlo v nedeľu podvečer neďaleko bratislavskej hlavnej stanice, neprežila 68-ročná žena.

Potvrdil to hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč. Informoval o tom portál noviny.sk.

"O 18.02 h po odchode z bratislavskej Hlavnej stanice, v úrovni rušňového depa, vlak EC 287 zrazil a usmrtil osobu v koľajisku," spresnil hovorca.

Ako ďalej uviedol, vlaková doprava je v úseku od hlavnej stanice po odbočku Močiar prerušená. Vlaky premávajú cez odbočku Vinohrady.

V pondelok o prípade viac informácií priniesli policajti." Krátko po 18.00 hod sme prijali oznámenie o zrážke vlaku a neznámej osoby, ku ktorej podľa oznámenia malo dôjsť medzi žst. Bratislava hl. stanica a železničnou zastávkou Bratislava – Vinohrady. Hliadka na mieste zistila, že krátko po tom ako vlak smerujúci do Budapešti opustil bratislavskú hlavnú železničnú stanicu, sa v 56,1 kilometri trate nachádzala v koľajisku osoba. Rušňovodič spozoroval neznámu osobu približne vo vzdialenosti 30 metrov pred vlakom. Napriek použitiu rýchlobrzdy sa rušňovodičovi nepodarilo zrážke zabrániť, 68-ročná žena utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla," uviedli policajti na sociálnej sieti. 

(TASR) 

Páčil sa vám článok?