FOTO a VIDEO: Vo dvore majú náhrobky, na plote zavesené lebky, z trávnika trčí ruka a leží tam aj otvorená rakva s mŕtvolou...

31.10.2021

Zdroj: koláž abn - FB B.Sch.

Páčil sa vám článok?

Na sociálnej sieti sa pred niekoľkými dňami objavili fotografie, ktoré urobila obyvateľka dedinky Miloslavov nachádzajúcej sa len 18 kilometrov od centra Bratislavy. Počas prechádzky po obci narazila na dom, ktorého obyvatelia musia Halloween zjavne milovať. Je to zrejmé zo strašidelnej výzdoby domu, záhrady či plotu okolo ich pozemku...

Na Slovensku nie je až tak veľmi rozšírená tradícia oslavovať Halloween, aj keď asi každý z nás tento hlavne americký sviatok registruje a to hlavne vďaka špecifickej výzdobe v obchodoch či rôznym druhom halloweenských párty a zábav, ktoré sa najčastejšie konajú večer pred 31. októbrom, čo tento rok vyšlo na noc zo soboty na nedeľu, ktorá bola vďaka posúvaniu letného času na zimný ešte aj o hodinu dlhšia. 

Dá sa však konštatovať, že aj malé deti sa každoročne tešia na to, že budú v tomto jesennom čase či už v materskej škole alebo doma s rodičmi vydlabávať tekvice a vyrezávať do nich rôzne otvory pripomínajúce tvár, cez ktoré bude presvitať svetlo sviečky a nejedna domácnosť býva nimi v dušičkových dňoch vyzdobená. Ale asi nikde v celej republike neprežívajú Halloween viac, než obyvatelia istého domu v obci Miloslavov kúsok od Bratislavy. Teda súdiac podľa hrôzostrašných dekorácií, ktoré vraj už niekoľko rokov umiestňujú na svojom pozemku.

Zdroj: koláž abn - FB B.Sch.

Dvor rodinného domu je plný strašidelných postáv vrátane hrobára klačiaceho pod nápisom Cintorín v angličtine...

Zdroj: koláž abn - FB B.Sch.

​Kostlivec v okne, pod ním sudy s rádioaktívnym obsahom, ktorých strážia duchovia v plachtách a na plote malé lebky...

Zdroj: koláž abn - FB B.Sch.

Nedá sa nevšimnúť si ani otvorená imitácia rakvy, v ktorej leží mŕtvola či početné náhrobné kamene...

Zdroj: koláž abn - FB B.Sch.

Nechýba ani ostnatý drôt, varovný nápis v anglickom jazyku či reťaz s okovami a napodobeninou ľudskej nohy alebo obrovská chlpatá tarantula.  

Strašidlá na dvore si môžete pozrieť aj zblízka v tomto exkluzívnom videu:

(ars)

Páčil sa vám článok?