FOTO: Nebohý spevák Karol Duchoň sa v súčasnosti vozí na takomto Mercedese - ako je to možné?

13.10.2021

Zdroj: koláž abn - FB K.D.

Páčil sa vám článok?

O Karolovi Duchoňovi bolo známe, že patril k veľkým milovníkom štvorkolesových tátošov. Počas svojho života vlastnil aj dva Mercedesy. A vozidlo rovnakej značky, ktoré sa veľmi podobá na jedno zo spevákových áut, má aj istý pán z Malaciek. Ten si dal za zadné okno dve zarámované fotografie tejto hviezdy slovenskej popmusic, ktorá ho tak aj posmrtne sprevádza pri každej jazde...

Karol Duchoň autá miloval a vystriedal ich počas svojho života viacero. "Prvý Mercedes vlastnil začiatkom 70-tych rokov, ale keď sa nám narodila dcéra Danka, tak ho predal, aby mohol lepšie zabezpečiť svoju rodinu," zaspomínala si pani Elena Duchoňová - prvá Karolova manželka. 

Zdroj: Archív K.D.

Neskôr sa stal majiteľom automobilu Ford Mustang, ktorý ponúkol svojmu priateľovi z detstva Petrovi Fahnovi z Galanty. "Spomínam si, že malo zelenú metalízu a na tú dobu to bolo parádne vozidlo. Zaplatil som mu zaň 25-tisíc Kčs z peňazí, ktoré som mal našetrené, respektíve si ich požičal od mojich rodičov. Po čase sa u nás opäť zastavil a doniesol mi 15-tisíc Kčs. Silou mocou sa mi ich snažil vrátiť, pričom auto späť nechcel. Karol vravel, že to je dar pre môjho syna Adriána, ktorému bol krstným otcom," povedal Peter Fahn, ktorý v roku 2000 založil festival Kantiléna. Ten sa na počesť Karola Duchoňa koná v rodnej Galante dodnes a aj v septembri tohto roku v miestnom kultúrnom dome zneli jeho piesne, nakoľko v apríli, kedy má spevák narodeniny, to pandemická situácia neumožnila...  

K veľkým fanúšikom tvorby a interpretačného umenia Karola Duchoňa bude pravdepodobne patriť aj záhadný, teda zatiaľ neznámy majiteľ automobilu značky Mercedes 300 SEL hnedej farby s malackým evidenčným číslom, ktorý má za zadným sklom umiestnené dve zarámované fotografie slávneho speváka. Na jednej z nich mladý Karči pózuje práve pri svojom prvom Mercedese, ktorý po narodení dcéry Danky predal a na druhej je jeho čiernobiely portrét.

Zdroj: FB Karol Duchoň

​Pokúšali sme sa vlastníka auta vypátrať aj prostredníctvom FB stránky určenej pre obyvateľov Malaciek, na ktorej sa nám ozval Peter a ten nám poskytol indíciu, že majiteľ Mercedesu by mal bývať oproti škôlke pri Maline, ale úplne na 100 percent to nevedel. Oproti Materskej škole na ulici Jána Kollára sú rodinné domy, pričom plaváreň a športová hala s názvom Malina sa nachádzajú doslova za rohom. Je teda možné, že tajomný Mercedes, ktorý má interiér vyzdobený fotografiami Karola Duchoňa parkuje v niektorej z miestnych garáží. Úplne vylúčené nie je ani to, že práve toto auto mohlo kedysi patriť samotnému spevákovi - model W108, ktorý je zachytený na fotografii, sa totiž vyrábal v rokoch 1965 až 1972.  

Zdroj: FB K.D.

​Karol Duchoň mal veľmi rád autá a zdá sa, že mechanici z autoservisu zase mali radi jeho...

Mimochodom Karol prežil posledné mesiace svojho života pri Malackách. Teda presnejšie na chate v oblasti Vampil neďaleko Plaveckého Štvrtka, ktorá patrila jeho druhej manželke Alene Duchoňovej za slobodna Čermákovej. Brával sem aj svoju dcéru Danku. Tu uprostred borovicového lesa mal v ich susedstve dlhé roky chatu aj známy herec Vladislav Müller (otec speváka Richarda Müllera), ktorý tu takisto trávil veľa času najskôr s prvou manželkou Eliškou a potom i s druhou manželkou Beatrix.  

(ars)  

VIDEO: Najväčšiu sálu NTC v nedeľu zaplnil Karol Duchoň - ako to vyzeralo na spomienkovom koncerte?

Viac než rok si na svoj deň musel počkať spomienkový koncert Posledný bohém - Karol Duchoň 70, ktorý sa mal konať vlani v apríli pri príležitosti okrúhleho, aj keď nedožitého životného jubilea tohto stále veľmi populárneho slovenského speváka. Jeho piesne si včera večer v NTC pripomenuli poprední českí a slovenskí umelci, ktorým sa podarilo roztancovať sálu zaplnenú stovkami divákov.

Páčil sa vám článok?