Muž s doživotným zákazom šoférovania nabúral - mal v sebe 2 promile alkoholu!

11.10.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V nedeľu večer boli policajti z Malaciek vyslaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala pri obci Plavecký Štvrtok. Na mieste našli 45-ročného vodiča, ktorý s vozidlom Jeep Grand Cherokee (bez evidenčných čísiel) zišiel mimo vozovky do priekopy, kde narazil do betónového stĺpika. Vykonaná dychová skúška u neho skončila s pozitívnym výsledkom, ale to nebolo všetko...

"Policajti mu v dychu namerali 0,93 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 1,96 promile. Následnou lustráciou bolo zistené , že muž má okrem iného uložený aj zákaz činnosti do r. 2104! Muž bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie," uviedol k prípadu ďalšieho rekordéra spoza volantu hovorca Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave Michal Szeiff.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Malackách začal v tejto súvislosti trestné stíhanie a vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia 45-ročnému Jozefovi O. z okresu Trnava. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave opakovane apeluje na vodičov motorových vozidiel, aby pred ani počas jazdy nepožívali alkohol ani iné návykové látky. Na Slovensku platí tzv. nulová tolerancia alkoholu v dychu vodiča. Zodpovedným prístupom a dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky predídu neželaným a tragickým následkom na cestách, " dodal policajný hovorca.

(ars)

Páčil sa vám článok?