Bratislavčan sa neoprávnene nasťahoval do bytu v Senci a zaútočil na policajtov, keď ho prišli deložovať...

8.4.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Vyšetrovateľ PZ Okresného riaditeľstva PZ Senec obvinil 34 – ročného E.K. z Bratislavy pre trestný čin Neoprávneného zásahu do práva domu, bytu alebo nebytového priestoru a zároveň v tejto súvislosti tiež začal trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa. Muž vnikol do bytu bez vedomia majiteľa či súčasného nájomcu a bol agresívny aj na privolaných policajtov!

"Podľa doposiaľ zistených informácii mal obvinený od presne nezisteného času, najneskôr od 06:00 h dňa 01.04.2021 až do 16:00 h dňa 04.04.2021, neoprávnene vniknúť do jedného z bytov v okrese Senec, ktorý sa nachádza na prízemí bytového domu, a to tak, že mal najprv zvesiť okno a následne preliezť do vnútornej časti bytu. V tejto nehnuteľnosti sa mal následne zdržiavať bez akéhokoľvek súhlasu majiteľa bytu či jeho súčasného nájomcu. Menovaný si mal do ,,jeho nového príbytku“ priniesť aj svoje oblečenie, hygienické potreby, či jedlo," uviedla k prípadu hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave Veronika Martiniaková.

"Po prijatí oznámenia o tomto konaní obvineného sa seneckí policajti okamžite dostavili na miesto. Službukonajúca hliadka viackrát vyzvala muža, aby priestory nehnuteľnosti dobrovoľne opustil. Ten však na ich výzvy nereagoval. Z uvedeného dôvodu a v zmysle zákona, policajti vykonali služobný zákrok. Počas jeho priebehu sa obvinený správal agresívne, kládol aktívny odpor a následne zaútočil na člena hliadky, čím mu spôsobil poranenia dolnej aj hornej končatiny. Muž mal však o krátky čas putá na rukách a smeroval do cely policajného zaistenia. V prípade preukázania viny pred súdom, hrozí obvinenému za takéto konanie trest odňatia slobody až jeden až päť rokov," dodala policajná hovorkyňa.

(ts)

Páčil sa vám článok?