FOTO: Pred Úradom vlády v noci vyrástol symbolický cintorín - má kompetentným pripomenúť obete Covidu-19...

4.3.2021

Zdroj: FB Juraj Draxler

Páčil sa vám článok?

Symbolický cintorín obetí ochorenia Covid-19 v noci vznikol na jednom z trávnikov na Námestí slobody pred Úradom vlády SR. Za iniciatívou opäť stojí bývalý minister školstva Juraj Draxler, ktorý fotografie cintorína zverejnil dnes predpoludním na svojom oficiálnom facebookovom profile. Nedávno tu umiestnil aj klietku hanby s maketami súčasných koaličných politikov.

Názory verejnosti na symbolický cintorín pred Úradom vlády SR sú na sociálnej sieti rôzne. Niektorí ľudia v diskusii kvitujú, že ide o dobrý nápad pripomenúť aj takouto formou kompetentným rastúci počet obetí ochorenia Covid-19, hoci zároveň sa obávajú, že to s niektorými nepohne v prípade, ak nemajú svedomie alebo charakter. Iní zase pripomínajú, že podobné formy protestu voči vládnej politike používal Igor Matovič, keď bol ešte v opozícií a teraz ako premiér má možnosť ochutnať svoju vlastnú "medicínu". 

Napríklad pani Anna vo svojom príspevku napísala: "Zosnulým, žiaľ už život nikto nevráti. Nech odpočívajú v pokoji. Ale  snáď tento symbolický cintorín podnieti vládu, aby sa všetci tí, ktorí ju tvoria, nad svojimi aktivitami zamysleli a čestne sa vzdali svojich funkcií, nakoľko ich nezvládli." 

Zdroj: koláž abn - FB J.D.

Emotívny bol aj komentár pani Marty: "Trochu som sa zamyslela pri pohľade na tie kríže. Myslím, že sme už prekročili spolu s touto vládou všetko, čo ľudský život prináša, respektíve odnáša. Kríže nie sú len symbolom na hroboch tých, ktorí chceli a nemohli žiť. Kríž je aj naším utrpením. Utrpením, ktoré nám vláda nalinajkovala. Pre mnohých politikov neznamená ľudský život nič. Opakujem nič. Pokiaľ sa ich to priamo netýka. Kam sme to zašli? Mám už dosť rokov, ale nič horšie som v živote nezažila..."  

Zdroj: koláž abn - FB J.D.

​Pochopiteľne, že sa našli aj názory, ktoré bývalému ministrovi vlády premiéra Roberta Fica z dnes už opozičnej strany Smer SD tento teátrálny protestný čin vyčítali. Najviac lajkov získala pani Jarka za názor: "Ste vy vôbec normálny? Čo vaša vláda urobila za 12 rokov? To, v akom stave máme zdravotníctvo a že nám tu umierajú ľudia, máte na svedomí vy a vaša strana, ktorá tu vládla, pretože ste vydrancovali naše zdravotníctvo do nitky. Tie kríže by ste si mali zobrať do postele a zaspávať s nimi, aby ste si uvedomili ako ste rozkrádali našu krajinu! Že vám nie je hanba a nechodíte po kanáloch!"

​(ars)

Páčil sa vám článok?