Pred úradom vlády sa v noci objavila klietka hanby

17.2.2021
0

Zdroj: FB Juraj Draxler

Páčil sa vám článok?

Pred budovou úradu vlády na Námestí slobody sa v noci objavila klietka hanby s maketami ministrov vlády Igora Matoviča. Za touto akciu stojí bývalý minister školstva v rokoch 2014-16 Juraj Draxler, ktorý okrem toho rozostavil v noci na dnes na troch miestach Bratislavy sviečky "za obete vlády Igora Matoviča". Klietka má byť „pomníkom vládnej neschopnosti“, predovšetkým v boji s pandémiou.

„Klietku sme umiestnili v noci, aby sme neporušili pandemické pravidlá,“ povedal Draxler. Vláda podľa neho nevie vládnuť, čo dokladuje tým, že často schvaľuje materiály bez dôvodových správ alebo dokonca tak, že sa konkrétna formulácia napíše po samotnom schválení. Upozorňuje na zlyhanie v systéme dnes už nefunkčnej eKarantény, ktorú sa vláda pokúsila zaviesť pred letom alebo na nedostatočné trasovacie kapacity, ktoré podľa neho prispeli k explozívnemu nárastu infikovaných na sklonku minulého roku.

„Igor Matovič zabil viac Slovákov, ako Nemci počas Slovenského národného povstania“, tvrdí jeden z transparentov, ktorý exminister použil. Šesťtisíc obetí covid-19 je viac, ako počet zabitých na strane povstalcov, približne tisíc päťsto, od vypuknutia povstania po pád Banskej Bystrice, dodal.

Zdroj: FB Juraj Draxler

Klietka hanby pred úradom vlády.

Draxler zároveň podotkol, že v organizácii protestov bude pokračovať. „Za tejto situácie to budeme robiť tak, aby sme dodržiavali pandemické pravidlá. Ale budeme to robiť pravidelne, a hneď, ako to situácia dovolí, zapojíme aj väčšie množstvo ľudí,“ dodal. 

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?