FOTO: Bratislavčania vyrazili hromadne do obchodov na veľké nákupy zásob...

23.10.2020

Zdroj: FB Vrakuňa

Páčil sa vám článok?

Kým na Orave či v Bardejove sa tvoria od rána dlhočizné rady pred miestami, kde sa dnes začalo s testovaním obyvateľstva na Covid-19, tak v Bratislave aj ostatných slovenských mestách ľudia stoja v obrovských radách pred hypermarketmi či v nich. Verejnosť si je vedomá, že od zajtra platí zákaz vychádzania, tak si chce ešte dnes urobiť zásoby potravín, nápojov či drogérie...

"Takáto kalamita nebýva ani pred Vianocami," komentoval na sociálnej sieti pracovník spoločnosti Metro obrovský nával nakupujúcich, ktorí sa v predajni pred Ivankou pri Dunaji nachádzajú prakticky od ôsmej rána, kedy je tento veľkoobchod otvorený pre bežných zákazníkov. Tí so zlatou či striebornou kartou mohli prísť ešte o tri hodiny skôr. 

Podobná hystéria vypukla následne aj takmer pred všetkými supermarketmi a hypernarketmi v Bratislave. Prejavilo sa to aj na dopravnej situácií, keď sa začali tvoriť kolóny smerom do mesta, pričom v piatok bývajú skôr bežné tie v opačnom smere. 

Zdroj: J.G.

​Obrovský nápor nakupujúcich v obchodoch sa stal námetom aj pri tvorbe tejto koláže na satirickej FB stránke:

Zdroj: FB Zomri

Zdroj: FB J.O.

​Komu sa podarilo získať nákupný vozík, ten sa mohol postaviť do dlhočizného radu pred vchodom do obchodu. 

Zdroj: FB P.S.

​Plné parkoviská automobilov a neskutočný nápor nakupujúcich bol dnes bežným obrázkom v takmer meste na Slovensku.

Zdroj: FB B.B.

​Aj v samotných obchodoch sa vytvárali dlhé rady pred pokladnicami a ako ukazuje aj tento záber, tak ľudia nakupovali vo väčšom množstve najmä nápoje, pečivo, toaletný papier, ale aj nadštandardné zásoby trvanlivých potravín. Žiadaným tovarom bolo dnes i droždie, ktoré bolo v poobedných hodinách vo viacerých prevádzkach už vypredané. "Ľudia, prosím vás aspoň tie regále nám tam nechajte, pretože my ešte musíme byť v práci," napísal v rámci recesie do diskusie jeden z užívateľov Facebooku. 

(ars)

Páčil sa vám článok?