Hokej: Slovan zdolal L. Mikuláš 5:2, vo štvrťfinále ho čakajú Košice

8.3.2024
0

Zdroj: TASR- Pavel Neubauer

Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v poslednom 50. kole základnej časti doma nad Liptovským Mikulášom 5:2.

Zverenci Petra Oremusa si vďaka trom bodom zabezpečili priamy postup do štvrťfinále play off, do vyraďovačky vstúpia z 5. miesta. Vo štvrťfinále ich čakajú Košice.

Liptáci išli v Bratislave do vedenia, ale potom už na Slovan nestačili najmä pohybom. "Dali sme príležosť mladým chalanom a tým, čo hrali menej. Chceli sme vyhrať, ale nehrali sme dobre v oslabeniach. Robili sme chyby a súper bol dôraznejší pred bránkou, Ale pred chalanmi klobúk dolu, za výkon si zaslúžia pochvalu," povedal manažér Liptákov Maris Jass.

V drese Slovana sa dvakrát presadili legionár Samson Mahbod a Liam Pecararo, no tréner Oremus pochválil celý tím: "Nič len triumf nás mohol posunúť do šestky, to je vždy zložité. Ale chalani to zvládli. Ale my sme si to vybojovali už skôr, z 24 zápasov sme vyhrali 16. Slovan si to zaslúži, chalani urobili kus práce. Najväčšia vďaka patrí im ako sa zomkli. Robili maximum, posunúť vyššie sa už asi nedalo, ale bolo dôležité vyhnúť sa predkolu. Prestávku využijeme na to aby sme sa naštartovali."

Vedenie Slovana tento zápas pripravilo v retro štýle, hráči nastúpili v replikách dresov z roku 1979, kedy získali historický titul majstra ČSSR. S aktívnou kariérou sa zároveň rozlúčil bývalý hráč klubu Roman Kukumberg st.

50. kolo TEL:
HC Slovan Bratislava - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Góly: 9. Pecararo (Sersen), 10. Pecararo (Findlay, Golian), 40. Mahbod (Holway, Findlay), 52. Mahbod (Findlay, Pecararo), 60. Poirier (Bergman, Findlay) – 1. Quince (Ullman, Thompson), 27. Sejna (A. Nauš, T. Nauš).

Rozhodovali: Hronský, Orolín – Stanzel, Junek, vylúčení: 1:2, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 7426 divákov.

Slovan: Godla – Holway, Golian, Kubka, Maier, Bergman, Sersen, Beňo – Pecararo, Findlay, Poirier – Fominych, Mahbod, Takáč – Török, Preisinger, Lukošik – Žitný, Šille, Dudáš – Kukumberg

L. Mikuláš: Rychlík – Fekiač, Lalík, Ullman, Thompson, Konrád, Hraško, Zimáni – Sejna, Quince, Avtsin – Vojtech, T. Nauš, A. Nauš – Lahtinen, Sukeľ, Valigura – Nespala, Vankúš, Tkáč

(TASR)

Páčil sa vám článok?