Namiesto radosti zo zápasu roka zažíva futbalový Slovan šok, znechutenie a sklamanie...

19.11.2021

Zdroj: ŠK Slovan.com

Páčil sa vám článok?

Budúci štvrtok, teda 25. novembra 2021 večer sa mal na Tehelnom poli odohrať zápas Európskej konferenčnej ligy medzi domácim ŠK Slovan Bratislava a gréckym klubom PAOK FC Solún. Slovanisti sa už dlho na vrchol jesene chystajú, rozbehli kampaň, ale po včerajšom oznámení vlády o sprísnení pandemických opatrení, museli predaj vstupeniek pozastaviť...

"Zmeny v COVID automate, ktoré oznámila Vláda SR, sa priamo dotýkajú aj nášho najbližšieho domáceho zápasu v Európskej konferenčnej lige s PAOK FC (štvrtok 25. novembra o 18:45). V zmysle nových opatrení môže byť na športovom hromadnom podujatí v „červenom“ okrese prítomných len 200 divákov v režime očkovaní a prekonaní. ŠK Slovan v tejto súvislosti pozastavil predaj vstupeniek. O ďalších krokoch budeme informovať prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov," uviedol ŠK Slovan Bratislava ešte včera na svojom oficiálnom webe.

"Toto rozhodnutie prichádza po tom, ako náš klub predával vstupenky v pôvodnom režime OTP, mal zabezpečenú organizáciu, zazmluvnenú reklamnú kampaň, dodávateľov a podobne. Týmto rozhodnutím vznikajú nášmu klubu obrovské športové i ekonomické straty," uviedli predstavitelia bratislavského klubu, pričom sa ozval aj generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík mladší, ktorý povedal: „Nemám slov, a určite nie som jediný. Sme šokovaní, znechutení a sklamaní. Po dlhom a náročnom období, keď sme bojovali s obrovskými stratami, dostávame ďalšiu obrovskú ranu. Doslova ranu pod pás. Kapacitu 200 divákov považujeme za výsmech. Nech si na to urobí názor každý sám, no dnes sme dostali nie ďalšiu facku, ale doslova ´smrteľný úder´.“ 

Pravdou je, že predaj vstupeniek na tento zápas bol spojený s atraktívnym žrebovaním, keď ich držitelia mohli vyhrať futbalové lopty či klubové šále podpísané hráčmi Slovana. Momentálne však v klube nášho aktuálneho majstra riešia, nepríjemnú situáciu, keď reálne hrozí, že budú musieť vrátiť peniaze všetkým fanúšikom, ktorí si už vstupenky na zápas roka v predpredaji zakúpili a je viac než isté, že do hľadiska Národného futbalového štadióna sa budúci štvrtok všetci nedostanú. A určite nebude jednoduché ani to, zvoliť spravodlivý kľúč pri výbere 200 divákov, ktorí napokon na zápase budú môcť byť prítomní.

​Isté je, že väčšina domácich priaznivcov bude už len s nostalgiou spomínať na konfrontáciu s PAOK v auguste 2019, v ktorej Slovan uspel po víťazstve 1:0 na domácom ihrisku, pričom zápas na Tehelnom poli sledovalo neuveriteľných 20 233 divákov:  

Slovan napriek prehre 2:3 v Grécku napokon postúpil ďalej a tento cieľ zostáva rovnaký aj v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy, kde sú jeho súpermi okrem PAOK ešte aj dánsky FC Kodaň a gibraltársky Lincoln Red Imps. Už najbližšie kolo rozhodne o tom, či sa to belasým podarí alebo nie. 

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie