VIDEO: Futbalový Slovan porazil gibraltársky Lincoln 2:0, keď sa strelecky presadil až v druhom polčase

21.10.2021

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Futbalisti slovenského majstra Slovana Bratislava získali prvé víťazstvo v F-skupine Európskej konferenčnej ligy 2021/2022. Vo štvrtok na Tehelnom poli zdolali gibraltársky Lincoln Red Imps 2:0. Domáci rozhodli o výhre v druhom polčase, hneď v 46. minúte otvoril skóre Andre Green a v 84. minúte spečatil výsledok Ezekiel Henty.

Slovan je po troch kolách na 3. mieste tabuľky so štyrmi bodmi. Lídrom je sedembodový PAOK Solún, ktorý zvíťazil na pôde FC Kodaň 2:1. Druhí Dáni majú šesť bodov, Lincoln je s troma prehrami posledný. Ďalší zápas odohrá Slovan 4. novembra na štadióne Red Imps (18.45 h). Bude to v tejto sezóne s týmto súperom už štvrtá vzájomná konfrontácia, v auguste v 3. predkole Európskej ligy "belasí" zvíťazili na Gibraltári 3:1 a v domácej odvete remizovali 1:1.

Slovan začal náporom, už po pár sekundách Medveděv vysunul za obranu hostí Mráza, ktorý vystrelil zvnútra šestnástky len do brankára. Domáci tlačili, ale nevedeli vymyslieť lepšiu finálnu prihrávku. A museli si dávať pozor aj na Lincoln, ktorý vedel vychádzať z ťažkých situácií a solídne kombinoval. V 8. minúte musel zasahovať domáci brankár Chovan pri strele Lopesa. V 14. minúte Chovan nepresne rozohral, ale chybu napravil zákrokom. V 24. minúte mali "belasí" šancu otvoriť skóre z priameho kopu, z dobrej pozície však Henty tesne minul pravý horný roh. Slovan hral pomerne profesorsky a mohol na to doplatiť v 26. minúte. Wiseman unikol po krídle, jeho center Chovan aj Medveděv nezachytili a Britto zblízka netrafil prázdnu bránu. Domáci mohli otvoriť skóre v 42. minúte, Zmrhal sa po akcii s Mrázom dostal do zakončenia v šestnástke, ale trafil len tyč. Neujala sa ani následná nepresná dorážka Čavriča.

Futbalový Slovan odohrá dnes večer dôležitý zápas Kontinentálneho pohára - v hľadisku budú aj stovky detí

Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava čaká dnes večer o 21 hodine mimoriadne dôležitý zápas smerom k jeho ďalším ambíciám v Európskej konferenčnej lige UEFA. Na Tehelnom poli vyzvú belasí gibraltársky klub Lincoln Red Imps, ktorý zatiaľ v skupine prehral 0:2 s PAOK FC a 1:3 s FC Kodaň. Slovan v skupine prehral s Kodaňou 1:3, ale z gréckeho Solúna priviezol bod za remízu 1:1.

Aj do druhého polčasu vstúpil Slovan tlakom a už ho dokázal využiť. Kankavov center z ľavej strany prešiel až na opačnú k Medveděvovi a ten šikovne našiel na prvej tyči zakončujúceho Greena - 1:0. O pár minút vystrelil Henty, Mráz ešte v páde loptu minul. Stále sa hralo prevažne na polovici outsidera, v 58. minúte veľmi nepresne vystrelil Green. V 70. minúte si spracoval loptu na hrudi v šestnástke Henty, jeho strela do stredu brány ale veľké nebezpečenstvo neznamenala. Nigérijský útočník sa už však nepomýlil v 84. minúte, loptu si po centri z priameho kopu spracoval na päťke a popod brankára stanovil zaslúžený víťazný výsledok pre Slovan.

ŠK Slovan Bratislava - Lincoln Red Imps 2:0 (0:0)
Góly: 46. Green, 84. Henty, ŽK: Henty, Božikov, Dražič - Toscano. Rozhodovali: Thorarinsson - G. Sigurdsson, B. Sigurdarson (všetci Isl.), 6108 divákov.
Slovan: Chovan - Medveděv (90.+ Hrnčár), Kašia, Božikov, Zmrhal - Čavrič (74. Rabiu), Kankava, Agbo, Green (67. Dražič) - Mráz (67. Da Silva), Henty (90.+ Lichý)
Lincoln: Coleing - Wiseman (51. Sergeant), R. Chipolina, Bernardo Lopes, Toscano - Yahaya, Torrilla (71. Anon), Ross - Britto (71. J. Chipolina), Kike Gomez (82. Casciaro), Carralero (82. Ronan)

Hlasy po zápase: 

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Vieme hrať lepšie a mali sme hrať lepšie. Začali sme dobre, mali sme tlak, ale z tých šancí musíme dať nejaký gól. Potom mal aj súper šance. V druhom polčase sme dali rýchlo gól, ale vieme byť lepší. Stále som veril, že vyhráme a že sa tá kvalita ukáže."

Adrián Chovan, brankár Slovana: "Bol to náročný zápas. My sme doň dobre vstúpili, vytvorili sme si šance, ale nedali sme góly. Potom mal aj súper nejaké šance. Oni hrali dobre v bloku a z našej strany bol koniec prvého polčasu slabší. V druhom sme zase mali dobrý štart, dali sme gól a potom sme sa dostávali do príležitostí."

Mick McElwee, tréner Lincoln Red Imps: "V prvom polčase sme podali veľmi dobrý výkon. Mali sme tri situácie, z ktorých sme mohli skórovať. Ak na tejto úrovni takéto šance nevyužijete, súperi vás potrestajú. To sa presne stalo v druhom polčase, keď mal Slovan päť šancí a dal dva góly. To bolo rozhodujúce, Slovan nás potrestal. Slovanu gratulujem k zaslúženému víťazstvu. Má silný tím, to ukázal aj v predchádzajúcich zápasoch s nami. Dnes síce nehral Vladimír Weiss ml., ale Slovan sa s tým dokázal vyrovnať."

Andy Green, hráč Slovana:

(TASR)

Páčil sa vám článok?