FOTO: Slovensko získalo na Majstrovstvách Európy vo FootGolfe dve bronzové medaily - potešili muži i Rebeka Režná!

5.10.2021

Zdroj: FB FootGolf Slovakia

Páčil sa vám článok?

V maďarskom meste Bük sa na prelome septembra a októbra odohrali Majstrovstvá Európy vo FootGolfe a Slováci na nich potvrdili, že je to jedna z mála športových disciplín, v ktorej patríme medzi európsku špičku. Muži získalo bronz v súťaži družstiev, keď v súboji o 3. miesto zdolali Holanďanov 3:2 a medzi ženami uspela Rebeka Režná, ktorá si domov takisto priviezla bronzovú medailu!

Na európskom šampionáte vo FootGolfe sa konali tri hlavné súťaže - súboje mužských družstiev, žien - jednotlivkýň a mužov - veteránov nad 45 rokov a v každej z nich mali Slováci ambíciu uspieť. Súťaž družstiev napokon vyhralo Anglicko pred Francúzskom a Slovenskom.

Zdroj: FB FootGolf Slovakia

​V ženskej kategórii takisto triumfovali dve Angličanky, ktoré obsadili zlatú a striebornú pozíciu, pričom hneď za nimi skončilo naše želiezko v ohni - bývalá futbalistka ŠK Slovan Bratislava a NŠK Bratislava Rebeka Režná (vpravo). 

Na majstrovstvách Európy nás reprezentovala aj ďalšia bývalá hráčka bratislavského Slovana - skvelá futbalistka Lucia Čermáková:

Zdroj: FB FootGolf Slovakia

​K medailovému úspechu mužov prispel svojimi skúsenosťami a dobrou kopacou technikou aj bývalý reprezentant SR vo futbale či tréner ŠK Slovan Bratislava - Ján Kozák mladší (na snímke vzadu vpravo): 

Zdroj: FB FootGolf Slovakia

​Smolu mal veterán Igor Šimončič zo Slovenského Grobu, ktorý dlho atakoval druhú priečku, ale napokon ho silný vietor v závere o dobrý výsledok pripravil a skončil na nie veľmi obľúbenom štvrtom mieste...

Zdroj: FB FootGolf Slovakia

​Slováci a Slovenky na ME vo FootGolfe nesklamali a domov si priviezli dve bronzové medaily...

Zdroj: FB FootGolf Slovakia

​V rozhodujúcom zápase o bronz Slováci zdolali Holanďanov 3:2. Na snímke prijímajú ich gratulácie... 

Zdroj: FB FootGolf Slovakia

​Naše dievčatá určite patrili k ozdobám turnaja...

(ars)

VIDEO: Rebeka Režná je jednou z najlepších hráčok vo footgolfe - dokáže to aj na blížiacich sa ME?

Slováci sa veľmi nemôžu chváliť tým, že by patrili v nejakom športe medzi svetovú elitu. Golfista Rory Sabatini síce získal na nedávnej olympiáde v Tokiu striebro, ale on je rodákom z Južnej Afriky. Výnimkou je možno šport, ktorý je kombináciou práve golfu a futbalu. A v ňom je Rebeka Režná z Bratislavy jednou z najlepších hráčok nielen v Európe, ale možno aj na svete...

Páčil sa vám článok?