FOTO: Župan Juraj Droba bol gratulovať Hilde Múdrej k 95. narodeninám - aký darček jej odovzdal?

10.6.2021

Zdroj: FB J.D.

Páčil sa vám článok?

V jednom z bratislavských sociálnych zariadení trávi posledné roky svojho života aj legendárna krasokorčuliarska trénerka Hilda Múdra, ktorá sa narodila 1. januára 1926, takže tento rok oslávila už 95. narodeniny. Zlepšenie pandemickej situácie v Bratislavskom kraji však až teraz umožnilo, aby sa k nej dostali niektorí gratulanti. Najnovšie sa medzi nich zaradil aj predseda BSK Juraj Droba...

"Hilda Múdra je legendárna trénerka krasokorčuľovania, ktorá doviedla Ondreja Nepelu k olympijskému zlatu. Narodila sa vo Viedni, ale vydala sa za Slováka a zostala v Bratislave. Jej práca písala dejiny krasokorčuľovania a je mi nesmiernou cťou, že som ju mohol stretnúť osobne. V súčasnosti má pani Múdra 95 rokov, žije v zariadení sociálnych služieb a už je, žiaľ, odkázaná na pomoc. Ja som ju navštívil, aby som jej v mene župy odovzdal Výročnú cenu Samuela Zocha, ktorú udeľujeme mimoriadnym ľuďom za prínos pre kraj," napísal v úvode svojho FB príspevku bratislavský župan Juraj Droba.

 "Jej úspech však presahuje hranice Slovenska. Okrem našej krasokorčuliarskej hviezdy Ondreja Nepelu s veľkými úspechmi viedla Miroslava Šošku, Jozefa Sabovčíka, Mariana Filca, Agnesu Búřilovú a ďalších. A okrem zdravých športovcov sa venovala aj mentálne postihnutým. Na jej počesť sú pomenované medzinárodné majstrovstvá špeciálnych olympiád v krasokorčuľovaní pod názvom Pohár Hildy Múdrej,“ píše ďalej predseda BSK a dodáva: "Stretnúť túto výnimočnú osobnosť bol pre mňa aj silný osobný zážitok. Vážim si, že som jej mohol v mene nás všetkých poďakovať. A na záver malá zaujímavosť: pani Múdra si korčule obúvala aj po 80-ke, zastavilo ju až zranenie. Pre nás mladších môže byť inšpiráciou nielen dosiahnutím úspechov, ale aj láskou k životu ako takému. Pri odovzdávaní ceny mi pomáhali deti pani Múdrej, dlhoročný novinár a bývalý riaditeľ agentúry SITA Pavol a známa bratislavská “cestovkárka” Mária.

Páčil sa vám článok?