VIDEO: Na Tehelné pole večer vnikli fanúšikovia Slovana a na jednej z tribún sa rozhoreli plamene - viete prečo?

4.5.2021

Zdroj: FB Slovanisti za Tehelné pole

Páčil sa vám článok?

Na facebookovej stránke Ultras Slovan sa včera večer objavilo video, ktoré vzniklo krátko predtým na Národnom futbalovom štadióne Tehelné pole. Ten je domovským stánkom futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava, ktorý si 3. mája 2021 pripomenul už 102. výročie svojho vzniku. A tak sa fanúšikovia rozhodli, že pri tej príležitosti pripravia ohňovú šou priamo na tribúne...

Aj keď po ostatnom ligovom kole, v ktorom futbalisti ŠK Slovan v nedeľu prehrali na pôde svojho historicky najväčšieho rivala - Spartaku Trnava 0:3, nevládne medzi fanúšikmi belasých najlepšia nálada, tak tí najskalnejší združení v skupine Ultras Slovan sa postarali o poriadne prekvapenie k výročiu vzniku klubu a zorganizovali pyrotechnickú šou na jednej z tribún Tehelného poľa. Nakrútili ju na video, ktoré zverejnili nielen na svojej stránke, ale prevzala ho aj oficiálna FB stránka ŠK Slovan Bratislava. Na záberoch vidno z plameňov vytvorený nápis 102, ktorý má symbolizovať počet rokov existencie tohto azda najznámejšieho a najpopulárnejšieho slovenského futbalového klubu. A v pozadí počuť aj chorál fanúšikov spievajúcich: "ŠK Slovan, belasá Bratislava."  

"Presne pred 102 rokmi sa začal v Bratislave písať nevšedný príbeh. Príbeh klubu, ktorý sa postupne vypracoval medzi domácu elitu a meno si získal aj na medzinárodnej scéne. Klubu, ktorý si získal srdcia generácií fanúšikov a pravidelne lákal Bratislavčanov na Tehelné pole," napísali k videu administrátori oficiálnej klubovej FB stránky.

ROZHOVOR - Tréner FC Petržalka Ladislav Pecko tak veľmi túžil po derby so Slovanom, až ho doslova privolal...

Bývalý hráč ŠK Slovan Bratislava i čs. reprezentant Ladislav Pecko (52) je v súčasnosti hlavným trénerom A-mužstva FC Petržalka, ktoré pôsobí v druhej najvyššej slovenskej súťaži. Keď sme sa s ním pred Veľkou nocou bavili o ambíciách jeho tímu, tak sme rozoberali aj možnosť hrať derby proti Slovanu. A stane sa! Oba kluby totiž dal dokopy žreb štvrťfinále Slovenského pohára.

​Aj napriek hanebnej prehre v Trnave môže Slovan definitívne získať titul majstra Slovenska v tejto sezóne. Stačí, ak v nadchádzajúcom kole, ktoré je na programe cez víkend na domácom ihrisku, porazí svojho prenasledovateľa, teda druhý tím tabuľky DAC Dunajská Streda. Zápas je na programe v nedeľu 9. mája 2021 od 18. hodiny a hrať by sa malo bez divákov, napriek tomu, že ÚVZ povolil účasť obmedzenému počtu fanúšikov na tribúnach počas profesionálnych súťaží. Podmienkou je však absolvovanie hneď niekoľkých testov na koronavírus, čo sa predstaviteľom futbalového klubu zdá priam až diskriminačné voči športovým priaznivcom vzhľadom k aktuálnej epidemiologickej situácií na Slovensku, v rámci ktorej boli uvoľnené viaceré opatrenia a na viacerých verejne dostupných miestach so zvýšenou koncentráciou ľudí sa už test vôbec nevyžaduje. 

(ars) 

Páčil sa vám článok?