Futbalový Slovan dnes oslavuje 101 rokov od svojho vzniku - aké prekvapenia si pre priaznivcov pripravil?

3.5.2020

Zdroj: ŠK Slovan.com

Páčil sa vám článok?

Presne pred 101 rokmi sa začal v Bratislave písať nevšedný príbeh klubu, ktorý sa postupne vypracoval medzi domácu, vtedy ešte československú elitu a meno si získal aj na medzinárodnej scéne. Najvýraznejšie sa do dejín európskeho futbalu zapísal v roku 1969, kedy triumfoval v Pohári víťazov pohárov a vo finále zdolal slávnu Barcelonu 3:2.

ŠK Slovan získal 17 slovenských a 8 československých majstrovských titulov. Pätnásťkrát vyhral Slovenský pohár, päťkrát zdvihol nad hlavu Československý pohár a štyrikrát získal slovenský Superpohár. Najvýznamnejším úspechom je víťazstvo v Pohári víťazov pohárov (dnešná Európska liga) z roku 1969. ŠK Slovan presne 21. mája 1969 v Bazileji zdolal vo finále slávny FC Barcelona 3:2. Góly „bielych jastrabov z Tehelného poľa bratislavského,“ ako ich vtedy nazval legendárny Gabo Zelenay, strelili Ľudovít Cvetler, Vladimír Hrivnák a Ján Čapkovič.

Druhú storočnicu odštartovali belasí už na novom štadióne na Tehelnom poli. Návrat domov oslávili majstrovským titulom i úspešnou európskou cestou, keď sa prebojovali do skupinovej fázy Európskej ligy, kde získali 4 body a obsadili tretie miesto. ŠK Slovan je aj po 101 rokoch rešpektovanou značkou na Slovensku i v zahraničí s výraznou fanúšikovskou základňou. 

Slovan si výnimočný deň a 101. narodeniny pripomenie tým, že dnes odvysiela na svojom YouTube kanáli pamätný zápas z roku 1991, kedy sa vo federálnej lige stretol doma so Slaviou Praha a zvíťazil 3:2 najmä vďaka hetriku legendárneho, ale žiaľ už nebohého Petra Dubovského.

Viac o zápase nájdete tu:

VIDEO: ŠK Slovan Bratislava chystá virtuálny zápas so Slaviou Praha - cieľom je pomôcť klubu v neľahkých časoch

Spolu vypredajme Tehelné pole! Podporme klub a boj proto koronavírusu. Tak znie hlavné motto virtuálneho futbalového zápasu medzi Slovanom Bratislava a Slaviou Praha, ktorý sa uskutoční 3. mája 2020 prostredníctvom internetu. Dovtedy sa naň budú predávať lístky, ktorých je k dispozícii 43 000, teda presne toľko, aká bola kedysi kapacita starého štadióna.

Tesne pred stretnutím sa o 16:00 uskutoční na klubovom webe vedomostný kvíz k zápasu so Slaviou. Víťaz kvízu získava originálny podpísaný dres Lukáša Pauscheka, druhý v poradí získa knihu 100 ROKOV KLUBU a tretí knihu o Petrovi Dubovskom z edície Belasé legendy.

Na zápas ŠK Slovan - Slavia Praha bolo predaných 2340 virtuálnych vstupeniek, vďaka čomu klub získal sumu 27 550 € a hoci sa mu napokon nepodarilo zaplniť dnes už neexistujúce staré Tehelné pole, tak svojich verných fanúšikov hodlajú odmeniť a to nasledujúcimi predmetmi, ktoré získajú vyžrebovaní diváci: 

1. Podpísaný dres Vladimíra Weissa ml. + šál ŠK Slovan
2. Podpísaný dres kapitána Vasila Božikova + šál
3. Podpísaný dres brankára Dominika Greifa + šál
4. Kniha 100 ROKOV KLUBU v exkluzívnom obale spolu s filmovým dokumentom na DVD + šál
5. Edícia kníh Belasé legendy + šál
6. Mikina ŠK Slovan Bratislava + šál
7. Polokošeľa ŠK Slovan Bratislava + šál
8. Tričko – New Brickfield + šál
9. Tričko – Old Brickfield + šál
10. Tričko – Sex, Slovan & Rock n´roll + šál

Sponzori fanúšikom venovali tieto ceny: 

1. Kávovar
2. Darčekový kôš YEME
3. 3 x kartóny piva Staropramen*
4. 3 x kartóny Gatorade
5. Poukážka DELIA na nákup v hodnote 30 eur
6. Poukážka DELIA na nákup v hodnote 30 eur
7. Poukážka DELIA na nákup v hodnote 30 eur
8. Kávový balík
9. 1 x kartón piva Staropramen*
10. 1 x kartón Gatorade

Pivo označené s hviezdičkou však môžu získať len tí, čo majú viac než 18 rokov...

Fanúšikovia Slovana večer vybehli na Tehelné pole a pripravili v deň 101. výročia vzniku klubu ohňovú show:

(ars)

Páčil sa vám článok?