VIDEO: ŠK Slovan Bratislava chystá virtuálny zápas so Slaviou Praha - cieľom je pomôcť klubu v neľahkých časoch

10.4.2020

Zdroj: ŠK Slovan.com

Páčil sa vám článok?

Spolu vypredajme Tehelné pole! Podporme klub a boj proto koronavírusu. Tak znie hlavné motto virtuálneho futbalového zápasu medzi Slovanom Bratislava a Slaviou Praha, ktorý sa uskutoční 3. mája 2020 prostredníctvom internetu. Dovtedy sa naň budú predávať lístky, ktorých je k dispozícii 43 000, teda presne toľko, aká bola kedysi kapacita starého štadióna.

"Píše sa 28. október 1991. Na Tehelné pole pricestovala pražská Slavia, jeden z finančne najsilnejších klubov v lige s ambíciou pobiť sa o titul. Očakávania sú veľké, pre oboch je to nesmierne dôležitý zápas – Slovan má jedinečnú šancu odskočiť na čele Sparte, ktorá prehrala v Olomouci, Slavia zase nechce zostať vonku z hry o majstrovský titul..." aj takto opisuje náš najpopulárnejší futbalový klub ŠK Slovan Bratislava situáciu, ktorá nastala ešte vo federálnej lige v sezóne 1991/1992, kedy sa belasí stali naposledy majstrami Československa. A hráči, ktorí tvorili jeho káder, sa navždy zapísali zlatými písmenami do kroniky naslávnejšieho slovenského klubu. Pripomeňme si mená ako boli Alexander Vencel mladší, Tomáš Stúpala, Jozef Juriga, Miroslav Chvíla, Ondrej Krištofík, Vladimír Kinder, Miloš Glonek, Ladislav Pecko, Jaroslav Timko, Pavol Gostič, Štefan Maixner, Ľudovít Lancz, Eugen Varga, ale najmä kanonier Peter Dubovský.

Duel so Slaviou sa dramatickou zápletkou, nábojom a emóciami nezmazateľne zapísal medzi najkrajšie v histórii Slovana Bratislava. Kompletný videozáznam nebol s výnimkou dobového priameho televízneho prenosu doteraz nikdy odvysielaný a fanúšikovia mali k dispozícii len niekoľko zostrihov. To sa zmení 3. mája 2020 o 16:30, keď záznam odvysiela Slovan na svojom kanáli cez YouTube a zároveň klub dúfa, že sa mu po takmer 29 rokoch podarí aspoň symbolicky vypredať staré Tehelné pole a prekonať počet divákov, ktorí tento zápas sledovali na tribúnach v roku 1991.

Zdroj: ŠK Slovan.com

​Už úvodný zápas v Prahe bol veľmi vypätý: 

Vtedy išlo o výsledok a titul, teraz ide o budúcnosť klubu a pomoc zdravotníkom v boji s koronavírusom. Kúpou vstupenky podporíte ŠK Slovan, aby zvládol náročnú ekonomickú situáciu, ktorá postihla šport na Slovensku a taktiež zdravotníkov, konkrétne Kliniku infektológie a geografickej medicíny Univerzitnej nemocnice v Bratislave na vytvorenie zázemia pre zdravotníkov v tzv. bielej zóne a na nákup potrebného materiálu.

Na virtuálny zápas je k dispozícii 43 000 vstupeniek v štyroch kategóriách (státie, nová tribúna, stará tribúna a VIP tribúna). Vstupenky v predaji od 10 eur on-line na Ticketmedia.sk. VIP vstupenky sa predávajú za 100 eur.

Každý fanúšik získa kúpou vstupenky od Slovana nasledovné benefity:

- Pamätnú vstupenku na zápas v dobovej grafike

- Link na live prenos zápasu ŠK Slovan Bratislava – SK Slavia Praha, ktorý sa odohral 28. októbra 1991 na starom Tehelnom poli (záznam nebol s výnimkou dobového priameho prenosu nikdy odvysielaný)

- Oficiálny newsletter s predzápasovými rozhovormi a analýzami

- Elektronický bulletin odoslaný v deň zápasu

- Pozápasový newsletter s ohlasmi či hodnoteniami zápasu

- Elektronický ďakovný certifikát o tom, že ste sa zúčastnili na tomto zápase a pomohli klubu i zdravotníkom

- Spomedzi všetkých držiteľov virtuálnych vstupeniek po zápase klub vyžrebuje výhercov 10 atraktívnych cien od ŠK Slovan Bratislava

- Majiteľom VIP vstupeniek zašle klub knihu o Petrovi Dubovskom z edície Belasé legendy a vlajočku Slovana Bratislava

„Zaregistrovali sme iniciatívu fanúšikovských zoskupení, ktoré sa vyjadrili, že v prípade predčasného ukončenia sezóny by nemali záujem o vrátanie peňazí za permanentky, aby pomohli klubu. Vážime si, že naši priaznivci vnímajú aktuálnu situáciu a chcú Slovanu podať pomocnú ruku. Aj preto sme sa rozhodli zorganizovať virtuálny zápas a chceme sa pokúsiť spoločne ešte raz vypredať staré Tehelné pole. Fanúšikom ponúkneme doteraz nedostupný záznam z pamätného zápasu so Slaviou a pripravujeme ďalšie sprievodné aktivity, aby sme im aj v čase, keď sa nehrá súťaž, poskytli radosť z futbalu. Naši priaznivci majú príležitosť zakúpiť si vstupenky, čím priamo pomôžu svojmu klubu a taktiež zdravotníkom v boji proti koronavírusu. Ako som už spomenul, počas prerušenia ligy prechádzame ťažkým obdobím najmä po ekonomickej stránke a fanúšikovia nám môžu týmto spôsobom veľmi pomôcť. Rovnako považujeme za dôležité pomôcť aj zdravotníkom. Veríme, že naši fanúšikovia ukážu, že im na svojom klube záleží, pomôžu Slovanu i zdravotníkom a aj takto virtuálne zaplnia staré Tehelné pole,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Na zápas pozývajú aj bývalí hráči Slovana: 

Jaroslav Timko: "Samozrejme, že ani ja nevynechám možnosť zakúpiť si vstupenku na tento zápas a verím, že rovnako zareagujú aj fanúšikovia Slovana."

Vladimír Kinder: "Iniciatívu Slovana vítam, pretože takýto zápas sa fanúšikom určite vidieť oplatí.“

Prostredníctvom videa aj Róbert Mak:

(ars)

Páčil sa vám článok?