Tehelné pole sa dnes zaplní deťmi - aké organizačné pokyny vydal Slovan pred zápasom s Wolverhamptonom?

24.10.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Štvrtok 24. október 2019 bude nezabudnuteľným dňom pre vyše 20-tisíc školákov, ktorý sa budú môcť zúčastniť na zápase ŠK Slovana Bratislava s anglickým Wolverhamptonom FC v rámci skupinovej fázy Európskej ligy. Pre trest sa malo hrať na prázdnom štadióne, ale vďaka výnimke UEFA bude večer plný "dom"!

ŠK Slovan  Bratislava umožnil, aby zápas na Tehelnom poli mohli sledovať deti do 14 rokov zo základných škôl a futbalových klubov z celého Slovenska. Napokon  sa ich už týždeň pred zápasom prihlásilo vyše 20-tisíc a keďže na každých 10 detí môže prísť ako sprievod jedna dospelá osoba, tak by mal štadión dnes večer o siedmej zaplnený do posledného miestečka.

Nakoľko sa do Bratislavy chystajú detské zájazdy doslova z každého kúta republiky, vrátane ďalekého východu, tak sa predpokladá, že prídu hlavne autobusmi. Tie môžu bezplatne zaparkovať v areáli štadióna Pasienky, pričom klub odporúča, aby vodiči prišli s dostatočným časovým predstihom vzhľadom na očakávaný vysoký počet autobusov. 

Presun na štadión a bezpečnosť

Každý šofér autobusu dostane k dispozícii informačný leták pre deti, aby vedeli, kade sa majú presunúť na Tehelné pole. Deti sa budú presúvať zo strany od Kauflandu na Tehelné pole. Od Pasienkov bude k dispozícii usporiadateľská služba, ktorá bude deti navigovať na Tehelné pole. Rovnako prechod cez rušnú Bajkalskú ulicu bude zabezpečený za asistencie Polície SR.

Deti a ich doprovod majú k dispozícii elektronické vstupenky, tzv. HOMETICKET. Tieto vstupenky je potrebné buď vytlačiť alebo sa stačí preukázať QR kódom v mobilnom telefóne.

"Prosíme všetkých návštevníkov, aby sa riadili podľa schodiska a vstupu vyznačeného na vstupenke. Systém turniketov je nastavený tak, že vstup na štadión je možný len cez konkrétny gate (vstup), ktorý je vyznačený na vstupenke," upozorňuje Slovan.

Na námestí štadióna bude pred zápasom otvorený fanshop ŠK Slovan. Na štadióne budú v prevádzke bufetové zariadenia, kde je možná platba v hotovosti i bezhotovostne. Pre všetky deti pripravený čaj s medom zdarma. Na zápas je zakázané vniesť plastové, resp. sklenené fľaše.

Na všetkých vstupoch budú k dispozícii hostesky, ktoré budú pomáhať s načítaním lístkom a navigáciou detí na svoje miesta. Rovnako dvojice hostesiek budú rozmiestnené pred štadiónom (hviezdičky na mape), aby pomáhali deťom s navigáciou. Následne sa presunú priamo na štadión, kde budú rovnako k dispozícii na pomoc a navigáciu. 

Zdroj: ŠK Slovan.com

VIDEO: Deti na Tehelnom poli pobláznili futbalistov Slovana, ktorí senzačne zdolali favorita svojej skupiny Európskej ligy

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava vo štvrtok večer odohrali svoj historicky trinásty zápas v základnej skupine Európskej ligy a konečne sa v ňom dočkali prvého víťazstva, keď zdolali turecký Besiktas Instanbul 4:2. Na Tehelné pole mali vstup povolený len deti do 14 rokov, ktorých však prišlo takmer 6-tisíc. Postarali sa o fantastickú atmosféru na štadióne a zažili nazabudnuteľný večer!

​​(ars)

Páčil sa vám článok?