VIDEO: Deti na Tehelnom poli pobláznili futbalistov Slovana, ktorí senzačne zdolali favorita svojej skupiny Európskej ligy

19.9.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava vo štvrtok večer odohrali svoj historicky trinásty zápas v základnej skupine Európskej ligy a konečne sa v ňom dočkali prvého víťazstva, keď zdolali turecký Besiktas Instanbul 4:2. Na Tehelné pole mali vstup povolený len deti do 14 rokov, ktorých však prišlo takmer 6-tisíc. Postarali sa o fantastickú atmosféru na štadióne a zažili nazabudnuteľný večer!

Futbalisti Slovana Bratislava vstúpili do bojov v K-skupine Európskej ligy UEFA 2019/2020 štvrtkovým víťazstvom na Tehelnom poli nad tureckým Besiktasom Istanbul 4:2 vďaka dvom gólom v nadstavenom čase. Zverenci Jána Kozáka ml. sa v druhom kole 3. októbra predstavia na ihrisku portugalského Sportingu Braga (18.55 SELČ).

Slovan pred hľadiskom, v ktorom ho pre trest od UEFA neustále sympaticky povzbudzovalo asi 6000 detí do 14 rokov, viedol po obrovskej chybe brankára hostí Lorisa Kariusa 1:0 vďaka Andražovi Šporarovi. Hostia ale do polčasu otočili z penalty Ademom Ljajičom a vlastným gólom kapitána Vasila Božikova. V druhom polčase vyrovnal svojim druhým gólom v stretnutí Šporar a v nadstavenom čase o vôbec prvom triumfe Slovana v skupine EL rozhodol striedajúci Marin Ljubičič a exportnou strelou prikrášlil o pár okamihov skóre aj Moha.

Tu je zostrih gólov zo zápasu Slovana s Besiktasom Istanbul:

 1. kolo skupinovej fázy EL 2019/2020, K-skupina:
      Slovan Bratislava - Besiktas Istanbul 4:2 (1:2)
      Góly: 14. a 58. Šporar, 90.+2 Ljubičič, 90.+4 Moha - 29. Ljajič (z 11 m), 45.+1 Božikov (vlastný), ŽK: de Kamps, Ljubičič - Ruiz, Ljajič. Rozhodoval: Tohver (Est.)
      Slovan: Greif - Medveděv, Abena, Božikov, De Marco - Rabiu (88. Bajrič), de Kamps (82. Ljubičič), Holman - Dražič (76. Daniel), Šporar, Moha
      Besiktas: Karius - Douglas, Vida, Ruiz (73. Hutchinson), Rebocho - Elneny - Diaby (78. Lens), Toköz, Ljajič, N'Koudou (82. Yalcin) - Nayir

hlasy po zápase (zdroj: RTVS):
Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Atmosféra, góly, záver, takýto príbeh môže napísať iba futbal. Je to nádherný pocit. V prvom polčase sme hrali trochu nižšie, ale dostávali sme sa do šancí. Súper sa dostal iba dvakrát do šestnástky a aj vďaka jedenástke dal dva góly. Cez prestávku som hráčov upokojoval, po zmene strán sme začali lepšie napádať. Všetci chlapci hrali výborne a myslím si, že si zaslúžia rešpekt. Škoda, že nebolo vypredané, ale možno by sa niektoré tie deti nikdy nedostali na takýto zápas a dúfam, že mali zážitok.

Dominik Greif, brankár Slovana: "Moje pocity sa ťažko opisujú. Bol to pre nás ťažký zápas z pohľadu psychiky. Súper má veľké meno, ale nebol o nič lepší. V záver sa mi podaril zákrok z kategórie "viac šťastia ako rozumu", ale vyšlo to. Záver bol o explózii eufórie. Som veľmi pyšný na mužstvo.

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava ženy

​Na zápase nemohli chýbať ani žiačky ŠK Slovan Bratislava.

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava ženy

​Deti z bratislavských škôl a športových klubov napokon Tehelné pole celkom solídne zaplnili a po celý čas neúnavne a hlavne slušne futbalistov Slovana povzbudzovali! A dočkali sa nečakanej odmeny v podobe senzačného víťazstva 4:2 pre domácich.

Zdroj: TASR

​Na každých desať detí mohla ísť do hľadiska ako dozor jedna dospelá osoba...

Zdroj: TASR

​Výlet do Bratislavy si urobili aj školáci z iných častí Slovenska a určite prežívali neskutočné emócie.

(TASR, ars)

Páčil sa vám článok?