Bratislavou bežali monacké knieža Albert či Peter Sagan

13.10.2019
0

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Na Dvořákovom nábreží v Bratislave dnes (v nedeľu) vyvrcholil charitatívny beh No finish line. Zúčastnili sa ho aj svetovo známe osobnosti ako monacké knieža Albert, cyklista Peter Sagan či chodec Matej Tóth.

Medzinárodný charitatívny beh No finish line (Žiadna cieľová čiara) ss koná už od stredy a dnes vyvrcholil. 

Tento humanitárny beh si kladie za cieľ podporovať rešpektovanie práv dieťaťa. Pre Bratislavu, ktorá sa zapojila v dvadsaťročnej histórii podujatia prvýkrát, ide o prestížnu záležitosť. Okrem nášho mesta sa beh koná v Monaku, Paríži, Nice, Osle a v Aténach. 

U nás beh, s ktorým pred rokmi prišla Monacká obchodná komora, organizačne pripravuje spoločnosť Be COOL (pripravuje i ČSOB Marathon).

Zdroj: TASR - Martin Baumann

​„Beží sa 5 dní vkuse. Štart je v stredu 9. októbra o 12:00 a koniec v nedeľu 13. októbra zhruba o 18:00. Trasa má 1500 metrov a vedie popri nábreží. Trať bude bežcom v tomto období k dispozícii nepretržite 24 hodín denne. Kedykoľvek sa niekto rozhodne prísť si zabehať, či to bude cez deň alebo cez noc, všetko bude pripravené. Trať, registrácia, personál, šatne, úschovňa, toalety aj sprchy,“ uviedol pre portál sport.sk riaditeľ podujatia Peter Pukalovič.

Výťažok z podujatia poputuje na konto občianskeho združenia Národného ústavu detských chorôb.

Okrem iných sa behu dnes zúčastnili napríklad monacké knieža Albert, cyklista Peter Sagan, atlét Matej Tóth, Ľubomír Višňovský či Dominik Hrbatý:

Zdroj: TASR - Martin Baumann

(ms) 

Páčil sa vám článok?