Koniec Slovana na zimnom štadióne i v KHL? Nový investor si to mal rozmyslieť

16.5.2019

Zdroj: FB Verní Slovanu

Páčil sa vám článok?

Zdá sa, že záchrana hokejového klubu Slovan Bratislava, ktorému pre dlhy hrozí i vysťahovanie zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu, neprebieha podľa predstáv manažmentu a klub možno skončí i v KHL.

Pred dvoma týždňami sme vás informovali, že Slovan má nového investora, čo potvrdil aj viceprezident klubu Juraj Široký mladší. Zahraničný investor by odvrátil i hrozbu vysťahovania klubu zo zimného štadióna, za ktorý HC Slovan neplatí mestu nájomné. Dlh už narástol na cca milión eur. Zdá sa však, že záchrana sa nekoná. 

"Dnes ruský internetový portál sport-express.ru prišiel so správou, že bratislavský klub nemusí v KHL pokračovať. „Nový sponzor Slovana zistil, že financovanie tímu je príliš drahé,“ uvádza sa na ich stránke. Slovan tak údajne nestihol poskytnúť potrebné dokumenty vedeniu KHL. Termín definitívneho rozhodnutia nie je známy. Mohlo by sa tak udiať už 29. mája, kedy je na programe zasadanie predstavenstva súťaže," informoval portál aktuality.sk

Odskočenie investora by s najväčšou pravdepodobnosťou znamenalo i to, že klub by nemal na zaplatenie dlhu mestu za prenájom štadióna. Pripravenosť mesta vypovedať zmluvu potvrdil aj pred pár dňami Denníku N primátor Matúš Vallo. Ten informoval Širokého, že ak do 1. júla dlh nevyrovnajú, mesto nájomnú zmluvu vypovie. "Bol by som veľmi rád, keby Slovan, klub s bohatou tradíciou, ďalej v Bratislave fungoval. Ako primátor mám však na starosti to, aby nám nekrachoval mestský podnik STaRZ a aby Bratislava dostala peniaze dohodnuté v zmluve za prenájom štadióna. Hovoril som to vždy a zopakoval som to aj minulý týždeň zástupcovi Slovana, pánovi Širokému mladšiemu: do 1. júla musia peniaze vyrovnať. Ak nezaplatia, vypovieme zmluvu, " vyjadril sa pre Denník N Vallo. 

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie