V Dúbravke zvažujú opäť zriadiť Dúbravský športový klub

16.4.2015
0
V dúbravke zvažujú opäť zriadiť dúbravský športový klub - zatovic_martin
Páčil sa vám článok?

V Dúbravke chcú oživiť Dúbravský športový klub, ktorý v mestskej časti pôsobil v rokoch 1999 až 2004. Prioritou organizácie bude združovať deti a mladých, ktorí nie sú členmi profesionálnych športových klubov.

"Klub by mal nadviazať činnosťou na svojho predchodcu, a mal by byť koordinátorom i organizátorom športových akcií i súťaží pre amatérskych, ale aj profesionálnych športovcov,“ uviedol pre TASR starosta Dúbravky Martin Zaťovič, ktorý mal zriadenie športového klubu aj vo svojom volebnom programe pred komunálnymi voľbami v novembri 2014. Zaťovič verí, že si myšlienka získa i poslancov v dúbravskom zastupiteľstve. "Je dôležité, aby mali deti, ale aj dospelí v našej mestskej časti dostatok rôznorodých možností športovať," zdôraznil Zaťovič.

Miestny i mestský poslanec za Dúbravku Juraj Káčer, ktorý spolu so Zaťovičom iniciuje myšlienku znovuzriadenia Dúbravského športového klubu, dodal, že takáto organizácia by mala prispieť aj k posilneniu komunitného života i vzťahu Dúbravčanov k miestu, kde žijú. "Viem si napríklad predstaviť turnaje v minifutbale či hokejbale, kde by proti sebe hrali tímy zo susedných ulíc," uviedol príklad Káčer. "V každom prípade je potrebné premyslieť to, či bude efektívnejšie zriadiť takýto klub, alebo skôr ísť cestou podpory komunitných centier, ktoré už v Dúbravke pôsobia, a ktoré sa môžu venovať aj organizácii športových podujatí pre deti a mládež," dodal Káčer.

(TASR)

Páčil sa vám článok?