Petangisti začínajú sezónu

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ešte nedávno sme odhŕňali sneh, babušili sa do vetroviek a čapíc, no počasie nakoniec ustúpilo. Už tento víkend sa začína nová sezóna petangistov a hneď to úvodné je pozvánkou pre všetkých vyznávačov tohto športu pre všetkých.

Na tradičnom mieste, Národnom guľodróme v Petržalke na Tyršovom námestí, sa v sobotu 1. apríla uskutoční podujatie O Guliverov pohár, ktorý je určený pre širokú verejnosť. Svoje gule si však leštia aj „profesionáli“. Šesť bratislavských klubov (Premier, Slopak, PK Guliver, Univerzum, Cap, Prásk) spoločne s DPT Nitra, Sepek Sereď a Trpak Vrútky vstupujú do sezóny s jediným cieľom - získať čo najviac titulov...

Na programe bude deväť tzv. Open turnajov (sú aj pre verejnosť), okrem toho však aj tie najprestížnejšie. Majstrovstvá Slovenska žien (27. mája) a mužov (3. júna). Motivácia na šampionátoch je veľká, Víťazné trojice z týchto podujatí sa predstavia na majstrovstvách sveta vo francúzskom Grenobli. „Tieto turnaje sú určené pre licenčných hráčov, rovnako tak aj majstrovstvá Slovenska v individuálnej streľbe a absolútny vrchol sezóny, finále stredoeurópskeho Centopa cupu koncom augusta v Bratislave,“ prezradil Ľuboš Šedivý, prezident Slovenskej federácie pétanque (SFP). Kto chce zistiť viac o tomto športe, dozvie sa to na vývesnej tabuli pri ihriskách na Tyršovom nábreží, prípadne na webovej stránke www.sfp.sk, alebo priamo u prezidenta petangovej federácie na telefónnom čísle 0903 236 058.

Páčil sa vám článok?