Artmedia Bratislava vyhrala šláger, škoda prehry Interu, Slovan zvládol premiéru

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Konečne! Trvalo takmer mesiac, kým sa naplno začali obe najvyššie futbalové súťaže a až minulý víkend naplno zapojil do jarných bojov všetky tri bratislavské kluby. Inter cestoval za dôležitými bodmi do Nitry, Artmedia hostila v prvom jarnom šlágri Ružomberok, Slovan čakala jarná premiéra s Prešovom.

Žlto-čierni necestovali pod Zobor s jednoznačným cieľom zvíťaziť, ale v kútiku duše určite mysleli minimálne na bod. Nakoniec k nemu nemali tak ďaleko. O všetkom rozhodol domáci kanonier Rák, ktorého perfektné nožničky skončili v sieti. Interisti mali šance na vyrovnanie, no Šedivého gólový pokus skončil nad bránkou a Brezík trafil brvno. „Krutá prehra, pretože sa od nás odvrátilo šťastie,“ tvrdil po stretnutí hosťujúci tréner Karol Brezík. „Obe mužstvá bojovali na doraz, myslím si, že sme neboli horším mužstvom,“ dodal. Tím z Pasienkov najbližšie čaká jeden zo zápasov pravdy. V sobotu 1. apríla privíta na domácom trávniku Púchov a prípadné víťazstvo by bolo veľkým povzbudením pri zachranárskej misii...

Petržalský trávnik je vďačným sústom pre televízie i denníky a nedeľňajší šláger s Ružomberkom zostane v pamäti ako zápas, ktorý sa hral na všetkom možnom, len nie na zelenej lúke... Slúži ku cti oboch mužstiev, že sa bojovalo férovo a že sa ani jeden tréner nevyhováral na terén. „Bol zlý pre obe mužstvá, nielen pre nás, domáci však na ňom ukázali viac bojovnosti,“ športovo priznal ružomberský kormidelník František Komňacký. Domáci Ladislav Molnár prežíva pri mužstve hviezdne chvíle. Vyhral nad Púchovom, Dubnicou i teraz s tímom z Liptova. „Vzhľadom na terén a na to, s akým súperom sme hrali, sme podali dobrý výkon. Hru sme nemali v rukách len prvých desať minút. Viac sme túžili po víťazstve, chlapci si zaslúžia uznanie, nie však prehnanú chválu,“ realistický zhodnotil duel Ladislav Molnár. Artmedia najbližšie cestuje pod Urpín, už v stredu sa však znovu stretla s Ružomberkom, tentoraz v prvom semifinále Slovenského pohára.

Slovanisti začali jarnú časť druhej ligy víťazstvom nad Prešovom, po ktorom tréner Jozef Jankech skonštatoval: „Zaostali sme v tom, čo sa nám v príprave najviac darilo. V rýchlom prechode do útoku. Hráči akoby boli premotivovaní, svoje urobilo aj to, že sme na našom ihrisku hrali až po štyroch dlhých mesiacoch, kedže aj v príprave sme sa naň dostali iba dvakrát, aj to iba na polovicu...“ Belasí si víťazstvom upevnili druhú priečku, pred štvrtou Šaľou majú sedembodový náskok a najbližšie privítajú Rimavskú Sobotu.

Páčil sa vám článok?