Artmedia myslí na úspech v lige i pohári, interisti chcú zachrániť najvyššiu súťaž

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Konečne! Napriek úvahám o preložení celého kola sa na troch štadiónoch predsa len hrali úvodné zápasy jarnej časti najvyššej futbalovej súťaže. Zatiaľ čo Petržalčania na prvý zápas iba čakajú (duel s Púchovom preložili na utorok 14. marca), žlto-čierni majú premiéru v Trenčíne za sebou. Pre úplnosť pripomíname, s čím vstupovali obe bratislavské mužstvá do odvetnej časti najvyššej futbalovej súťaže.

ARTMEDIA: Napriek oslabeniu sa petržalské ciele nemenia. Artmedia chce v ligovej tabuľke byť čo najdlhšie (najlepšie až do 36. kola) na čele, a v Slovenskom pohári by rada absolvovala ešte tri zápasy, čo rozmenené na drobné znamená postup do finále (v semifinále ju čaká Ružomberok). Zverenci trénera Hippa síce začali s prípravou najskôr zo všetkých mužstiev, no paradoxne práve majster by privítal na prípravu ešte dva týždne. „Máme takmer kompletne nové mužstvo, ktorému chýba čas na zohratie,“ pripomenul Michal Hipp. Michal Hipp je pritom v súčasností osobou, o ktorej sa najviac hovorí. Bývalý kormidelník Vladimír Weiss totiž netajil úmysel zobrať Hippa so sebou do Ruska. „Teraz sa sústreďujem na ligu, budem však akceptovať akékoľvek rozhodnutie vedenia klubu,“ potvrdil Michal Hipp. V čase našej uzávierky sa medzi jeho nástupcami spomínali mená ako Jánoš, Bubenko, Pecze, prípadne Molnár či Komanický.

INTER: Záchrana, záchrana, záchrana. Pre futbalistov Interu neexistuje žiadny iný jarný cieľ, len zachovanie si prvoligovej príslušností. „Káder sme vhodne doplnili a celkove sme urobili všetko pre to, aby sme na svojom krásnom štadióne mohli hrávať aj naďalej najvyššiu súťaž,“ prezradil prezident žlto-čiernych Milan Lônčík. „Hráči mali vytvorené výborné podmienky, k tréningom pristúpili zodpovedne, a preto verím, že Interu zachránia ligu aj pre budúci ročník,“ pridal svoje želanie športový riaditeľ Ladislav Jurkemik. Do tretice hlas zodpovednej osoby - tréner Karol Brezík: „V kádri máme jedenásť nových hráčov, čím sa zvýšila konkurencia v tíme. O miesta bol tvrdý boj, teraz sme však vytvorili kompaktný celok, ktorý chce zachrániť prvú ligu!“

Karol Brezík tvrdí, že jarné mužstvo je silnejšie ako jesenné: Väčšina nových by mala byť oporami, spoliehame sa najmä na skúseného brankára Bernádyho, ale aj ďalších hráčov, ktorí už majú niečo za sebou.“ Interisti začali jar bez zranených Tomčáka, Burzu, Heseka a Horvátha, ale aj bez nich na Pasienkoch veria, že žlto-čierne farby zostanú prvoligovými! Víťazstvo 2:1 v úvodnom stretnutí v Trenčíne dalo tomu výborný základ!

Páčil sa vám článok?