Kroča Artmediu neposilní, v Pohári UEFA nemôžu nastúpiť Čišovský so Sninským

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Futbalisti Artmedie majú naponáhlo. Už o pár dní ich v šestnásťfinále Pohára UEFA čaká Levski Sofia (15. februára), a tak kým ostatné slovenské mužstvá v najväčších mrazoch iba prechádzali z hrubej prípravy na hernú, Petržalčania práve v nedávnych dňoch absolvovali zaťažkávacie zápasové skúšky.

Prípravný duel v Duisburgu (0:0!) a následný domáci s Dózsou Újpest vniesli viac svetla do kádra trénera Vladimíra Weissa, prípadne vyriešili niekoľko hráčskych otáznikov. Definitívne padol príchod zlínskeho Kroču. „Je to vysoký futbalista, dobre hlavičkujúci, ale my už takýto typ máme v Staňovi.“ Prezradil dôvod neangažovania českého futbalistu Vladimír Weiss. Druhým dôvodom bola aj údajná vysoká cena, ktorú pýtali funkcionári Zlína za obrancu, ktorý má ďaleko aj do českej reprezentácie - 15 miliónov Sk - zatiaľ čo spoza Starého mosta sa objavila informácia o cifre 8 miliónov korún...

Po odchodoch Borbélyho, Kozáka, Ďuricu a Vaščáka sa prebudováva aj celá Artmedia. Z nových hráčov sa zatiaľ najviac darilo Sninskému: „Hral výborne v Duisburgu, darilo sa mu aj doma s Dózsou. Kubala, ktorý má nahradiť Kozáka, sa ešte musí zžiť so spoluhráčmi, Čišovský sa zatiaľ viac sústredil na defenzívu,“ prezradil Vladimír Weiss. Pred dvojzápasom s Levski Sofia si však musí prichystať variant bez Sninského a Čišovského, pretože títo dvaja už nastúpili v tohtoročných pohároch (za Grodzisk a Žilinu), a reglement UEFA hovorí jasne: Jeden ročník - jeden klub! Vladimír Weiss síce ešte pripustil, že do kádra by prijal jedného futbalistu (Brazílčan Jefferson ho veľmi nepresvedčil), no manažér Petr Kašpar naznačil, že Petržalčania začnú jar so súčasným kádrom.

V súvislosti s domácim stretnutím proti Levski je zaujímavý záujem Bulharov o dejisko zápasu. Tak trochu so smútkom totiž prijali informáciu, že sa bude hrať na Tehelnom poli a nie vo Viedni... „Všeobecne sa predpokladá, že na Tehelnom poli bude v polovici februára náročný, tvrdý terén, ktorý bude viac vyhovovať bojovnejšiemu slovenskému mužstvu. Naši hráči by preto radšej prijali vyhrievaný trávnik, kde by sa mohli prejaviť ich technické prednosti,“ tvrdí jeden z bulharských novinárov, ktorý pozorne sleduje Artmediu.

Páčil sa vám článok?