Kde skončí petržalská Artmedia?

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Blíži sa definitívna rozlúčka s futbalovou jeseňou! V utorok 6. decembra si deti ráno pozrú balíčky od Mikuláša a večer rozdajú darčeky svojim fanúšikom futbalisti petržalskej Artmedie. O tom, či to bude postup do osemfinále Ligy majstrov, alebo „len“ postup do Pohára UEFA, rozhodnú samotní hráči. Všetci však veria, že to nebude tretí variant, teda pád na 4. miesto H-skupiny najprestížnejšej pohárovej súťaže na svete a tým aj koniec účinkovania v tohtosezónnych pohároch!

Keď sa v úmorných letných horúčavách podarilo weissovcom prejsť cez Kajrat Alma-Ata, neskôr v ešte väčšej horúčave cez Celtic či Partizan, málokto tušil, že prídu jesenné mrazy a Artmedia bude stále v hre o postup do jarnej časti Ligy majstrov. Stalo sa. Víťazstvo v Porte a dve remízy s Rangers posunuli slovenského majstra tesne pred postupové dvere a nič na tom nezmenila ani posledná prehra na ihrisku najlepšiehoo tímu H-skupiny milánskeho Interu.

„Súper bol lepší, potvrdil svoje postavenie v tabuľke,“ priznal aj tréner Vladimír Weiss, ktorého trošku sklamalo, že hráči sa viac nepobili o výsledok a že po druhom góle v Čobejovej sieti možno prirýchlo rezignovali. „Nedá sa nič robiť, tragédiu z toho nerobíme, život ide ďalej,“ poznamenal Weiss na margo milánskeho duelu a viac sa venoval poslednému stretnutiu, ktoré sa hrá v utorok 6. decembra od 20.45 h na, dúfajme, vypredanom Tehelnom poli. „Šancu na postup majú ešte stále všetky tri mužstvá a všetkým trom pomôže len víťazstvo. Bude to preto zaujímavé a už teraz sa na to teším,“ tvrdil kormidelník Artmedie, ktorému bude v závarečnom stretnutí jesene citeľne chýbať útočník Lukáš Hartig. Ten si na poslednom tréningu pred Interom škaredo zlomil malíček na ruke a musel ísť na operáciu.

Víťaz Ligy majstrov spred dvoch rokov, FC Porto, pricestuje do Bratislavy ako tieň voľakedy takého úspešného mužstva. V základnej skupine sa Portugalcom nedarilo. Novinári, ale najmä fanúšikovia Orlom vyčítajú, že neudržali skvele rozbehnutý duel s Artmediou a niečo podobné zažili aj pred týždňom, keď Rangers dovolili vyrovnať sedem minút pred koncom a v tabuľke tak zostali na poslednej priečke.

Karty pred záverečným duelom sú rozdané. Ak Artmedia neprehrá, zostane minimálne v Pohári UEFA, ak však šťastie pomôže aj tentoraz, Artmedia môže ďalej pokračovať v Lige majstrov...!

Páčil sa vám článok?