Posledný májový víkend bude parkúrový

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tohtoročný posledný májový víkend bude patriť 8. ročníku parkúrovej súťaže Veľká cena Jenewein, ktorej generálnym partnerom je poradenská skupina AJG - Amrop Jenewein Group. V areáli Jazdeckého klubu Karpatia v Záhorskej Bystrici budú počas troch dní 32. majstrovstvá Bratislavskej oblasti a 17. ročník Ceny Karpatie v parkúrovom jazdení. Súťaž vyvrcholí v nedeľu 28. mája najnáročnejšími skokmi - Veľkou cenou Jenewein.

Podujatie láka každý rok Bratislavčanov nielen profesionálnym majstrovstvom špičkových jazdcov a krásou ušľachtilých koní, ale aj adrenalínovou atmosférou zábavnej súťaže osobností Ride & Drive.

Trojdňový program sa začne v piatok 26. mája otváracími skokovými súťažami v kategórii detí, dorastencov a dospelých. V sobotu a v nedeľu sa uskutočnia ďalšie súťaže rôzneho stupňa náročnosti, pričom hlavným ťažiskom programu bude Veľká cena Jenewein s najnáročnejším parkúrom stupňa ST s výškou prekážok do 140 cm dotovaná prémiou vo výške 30 000 Sk. Podľa riaditeľa pretekov Petra Juhásza v Poľnom mlyne očakávajú širokú slovenskú jazdeckú špičku na čele s viacerými reprezentantmi, pre ktorých je Veľká cena Jenewein súčasťou prípravy a ladenia formy pred nadchádzajúcou letnou parkúrovou sezónou.

Program uzavrie v nedeľu podvečer tradičné tandemové zápolenie osobností v súťaži Ride & Drive. V napínavom súboji budú o najlepší čas a najmenší počet trestných bodov súťažiť dvojčlenné družstvá zložené z jazdca na koni a jazdca v terénnom automobile. V exhibícii sa predstavia majstri Európy vo voltižnom jazdení z TJ Slávia SOUP Šaľa. Vstup na všetky parkúrové súťaže, exhibičné vystúpenie a zábavnú šou Ride & Drive je pre všetkých záujemcov voľný.

V nedeľu popoludí sa pre pozvaných hostí uskutoční Záhradná benefičná slávnosť na podporu Linky detskej istoty pri Slovenskom výbore UNICEF. Osobnosti ekonomického, politického a spoločenského života si budú môcť vychutnať športové majstrovstvo a príjemnú atmosféru a predovšetkým účasťou v tombole prispieť na projekt, ktorý vyše desať rokov pomáha deťom nájsť pevný bod v krízových situáciách.

Páčil sa vám článok?