Dušan Uhrin skončil, Slovan povedie Michal Hipp

26.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Len niečo vyše dvoch mesiacov trval pobyt Dušana Uhrina na Tehelnom poli. Český kormidelník nedokázal s futbalistami ŠK Slovan postúpiť do základnej skupiny Ligy majstrov, nedostal sa ani do Európskej ligy, a tak ohlásil svoju rozlúčku. Jeho nástupcom sa stal Michal Hipp.

Uhrinovo rozhodnutie padlo po nedeľňajšej prehre v Prešove, kde belasí podľahli 0:3, čím uzavreli nevydarený týždeň s domácou remízou 1:1 proti Petržalke a debaklom 0:5 v Amsterdame. „Mužstvo potrebuje nový impulz,” vyhlásil český tréner bezprostredne po prešovskom dueli a potvrdil tak šumy o jeho rozlúčke, ktoré sa objavili už pred niekoľkými dňami.

Funkcionárom Slovana teda nevyšiel ťah s angažovaním skúseného kormidelníka, ktorý tesne pred začiatkom súťaže nahradil Ladislava Pecka. Uhrinovo bratislavské účinkovanie však nebolo pre belasých iba nevydarenou anabázou. Skúsený tréner vniesol do klubového života aj nové myšlienky, sebakritiku, zážitkom bolo jeho mimofutbalové vystupovanie.

Len deň po definitívnom Uhrinovom odstúpení našli funkcionári belasých náhradu. Novým kormidelníkom sa stal doterajší tréner Petržalky Michal Hipp. V súvislosti s jeho osobou sa spomínal Slovan už v lete, ešte intenzívnejšie to bolo po prehre 0:5 v Amsterdame. Proti okamžitému príchodu M. Hippa hovoril len fakt, že už v pondelok by sa mal zapojiť do prípravy slovenskej reprezentácie a so Slovanom by tak strávil iba necelý týždeň. Hneď potom by odišiel a vrátil by sa až po jedenástich dňoch.

V prospech jeho príchodu zase hovoria skúsenosti z Petržalky, navyše na novom pôsobisku nájde viacerých bývalých zverencov (Petráš, Kozák, Halenár, Obžera, Sylvestr...), takže zoznamovanie s kádrom potrvá učite kratšie, ako v prípade Dušana Uhrina.

Podľa vedenia klubu, zmení sa aj realizačný tím a jeho nové obsadenie by malo byť známe v najbližších dňoch.

Slovanisti však dobre vedia, že do budúcnosti nepostačia iba zmeny na trénerskej lavičke, ale radikálne rezy sa musia dotknúť aj samotného kádra. V tejto súvislosti sa už objavili informácie, že do Slovana mieria dvaja defenzívni stredopoliari - Guédé z Petržalky a Kopúnek z Trnavy. Je však otázne, ako by týchto hráčov prijali fanúšikovia, keďže Petržalčan bol odmietaný už pred rokom a Kopúnek by zase prišiel z klubu, ktorý je hlavným konkurentom Slovana!

(db)

Páčil sa vám článok?