Pri Veľkom Draždiaku bude detský areál

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Magistrát vybuduje v lokalite blízko petržalského jazera Veľký Draždiak nový detský areál určený pre deti od dvoch do šestnástich rokov. Do začiatku júna tohto roka ho odovzdá do užívania verejnosti.

Nový priestor na športovanie a relax s plochou 1400 metrov štvorcových bude v lokalite medzi Veľkým Draždiakom, objektom súkromnej vysokej školy a Chorvátskym ramenom so súbežnou pešou komunikáciou - cyklistickou trasou. Detský areál v blízkosti vodnej plochy vybuduje mestská organizácia Generálny investor Bratislavy, má poskytnúť možnosti rozvoja motorických schopností a športovej obratnosti detí a zároveň zvýšiť štandard využitia relaxačnej zóny.

V areáli budú športové hracie zostavy, exteriérový stôl na stolný tenis i lezecká stena. Projekt využíva jestvujúcu zeleň, ku ktorej kompozične priraďuje 10 stanovíšť. Väčšina z nich - osem - bude zahŕňať konštrukcie, ktoré umožnia mnohoraké využitie, pričom budú zodpovedať európskym kvalitatívnym a bezpečnostným normám. Nebudú chýbať pešie komunikácie, sadové úpravy, elektrické osvetlenie, oplotenie areálu či variantne využiteľný sklad materiálu. Povrch komunikáciu vo vnútri areálu bude z dlažby.

Zámer mesta vybudovať areál vyplýva z úlohy stabilizovať športoviská v Petržalke v dôsledku ich úbytku v niektorých lokalitách v tejto mestskej časti. Táto úloha sa dostala aj do zoznamu rozvojových priorít mesta Bratislavy.

Páčil sa vám článok?