Namiesto klziska bude pred SND bazén

8.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

SILVESTROVSKÁ FIKCIA: Otvorenie umelého klziska na Hviezdoslavovom námestí avizované na začiatok decembra sa odkladá. Príčinou je, na toto ročné obdobie, nezvyčajne teplé počasie, ktoré neumožňuje na ploche vytvoriť umelý ľad ani vysokovýkonným chladiacim zariadením.

Mestská časť Staré Mesto po zohľadnení všetkých okolností v snahe vyhovieť širokej bratislavskej verejnosti prišla s originálnym nápadom. Plochu pôvodne určenú na korčuľovanie budú môcť od polovice decembra využívať všetci kúpaniachtiví. Pracovníci staromestskej organizácie VELOS už začali s napúšťaním „ľadovej plochy“ termálnou vodou, na ktorú narazili pri výstavbe podzemných garáží pod Hviezdoslavovým námestím.

„Rozhodli sme sa, že sa nedáme zlomiť ani nepriaznivým počasím a sľúbenú atrakciu Bratislavčanom odovzdáme. Aj keď to nie je klzisko, verím, že veľa Bratislavčanov priláka na námestie aj bazén s termálnou vodou“, vraví starosta centrálnej mestskej časti. Len máloktorá európska, ba dokonca i svetová metropola sa môže pochváliť umelým termálnym kúpaliskom priamo v centre mesta v tesnej blízkosti vianočného stromu.

Starosta Starého Mesta nám prezradil, že počas tohtoročných silvestrovských osláv bude kúpalisko miestom konania atraktívneho športového zápolenia. Viac nechcel prezradiť, no ako sa nám podarilo zistiť z dôveryhodného zdroja, inak staromestského hovorcu, pôjde o krátke polohové preteky voľným štýlom v nafukovacích kolesách. Zúčastniť sa môžu všetci, ktorí neprekročili vek najstaršieho obyvateľa Bratislavy, s výškou nepresahujúcou výšku najvyššieho a váhou nepresahujúcou váhu najobjemnejšieho Bratislavčana.

„Chceme založiť novú tradíciu, chceme, aby sa ľudia dokázali odviazať a zašantiť si, aj keď je osud a počasie proti nim“, dodáva starosta. Preteky sa uskutočnia za každého počasia, každých okolností a každú cenu. Na víťaza čaká odmena, ktorou je hodinový pobyt v bazéne bez prítomnosti ďalších plavcov a neplavcov.

(sil)

Pracovník VELOS pri napúšťaní novej atrakcie centra Bratislavy - bazénu s termálnou vodou.
FOTO - Míša Ver

Páčil sa vám článok?