Zimný štadión už preberá mestská časť

8.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Piatok 5. decembra je dňom slávnostného odovzdania Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu do správy mestskej časti Bratislava - Ružinov. Mestská časť už predtým investovala nemalé finančné prostriedky do jeho rekonštrukcie.

Čo viedlo mestskú časť k tomu, aby prevzala štadión do svojej správy? Prvého augusta 2003 poslanci mestského zastupiteľstva schválili návrh, aby správcovstvo zimného štadióna prevzala namiesto Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (StaRZ) táto mestská časť. Podľa starostu Ružinova Pavla Kuboviča ju k tomu viedli viaceré dôvody.

„V roku 1999 vzniklo v Ružinove občianske združenie pod názvom HK Ružinov ´99, ktoré vytvorilo organizáciu a tá vytvorila hokejový klub,“ uviedol. „Tento hokejový klub je hlavným užívateľom ľadovej plochy na tomto štadióne. S odstupom času sa ukázalo, že ľadová plocha, aj vzhľadom na ceny, ktoré STaRZ každoročne zvyšoval, sa stávala pre našu mládež nedostupnou. Prevziať štadión, to bol podnet občianskeho združenia smerom k mestskej časti. Žiadali nás, aby sme sa snažili vytvoriť podmienky na existenciu mládežníckeho ľadového hokeja v našej mestskej časti.“

Mestská časť vstúpila od spomínaného roku do aktívnej spolupráce s hokejovým klubom a každoročne prispieva na jeho činnosť. K rozhodnutiu prevziať štadión pod svoju správu dospela napriek tomu, že ju to stálo nemalé finančné prostriedky. Štadión totiž prevzala v havarijnom stave. Za mestskú časť ho v súčasnosti spravuje Ružinovský športový klub.

Na novembrovom zasadnutí schválili poslanci ružinovského zastupiteľstva na rekonštrukciu strechy zimného štadióna 5,4 milióna korún. Rekonštrukcia je už v súčasnosti ukončená.

(lau)
Páčil sa vám článok?