Artmedia Petržalka musí už konečne vyhrať

30.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Jedine víťazstvo! Tak znelo motto pred odvetným duelom 2. predkola Pohára UEFA, v ktorom futbalisti Petržalky hostili vo štvrtok 30. augusta arménsky FC Mika Aštarak.

Úvodný duel v Jerevane vyhrali domáci 2:1 a keďže Petržalka v predchádzajúcom kole postúpila len vďaka remíze a väčšiemu počtu nastrieľaných gólov vonku, je jasné, že slovenského vicemajstra mohlo ďalej posunúť len prvé víťaztvo v súťaži.

„Nepodali sme optimálny výkon, pochváliť môžem iba štyroch-piatich hráčov,“ prezradil po úvodnom dejstve postupovej bitky tréner Vladimír Weiss. Jeho zverencov môže hnevať najmä druhý gól v ich sieti, ktorý bol zbytočný. „Škoda, pretože s remízou 1:1 by sa nám odveta lepšie začínala,“ súhlasil strelec jediného petržalského gólu Braňo Fodrek.

Zverencom Vladimíra Weissa však ligová generálka na pohár veľmi nevyšla. V Nitre prehrali 0:1, prišli o vylúčeného Kozáka, ale čo si všimol asi každý objektívny divák, absentovalo najmä viac vôle pobiť sa o výsledok. Nitrania neboli herne lepší, dali však do stretnutia oveľa viac srdca a zaslúžene zvíťazili. „Dnes sme si nevybrali najlepší deň. Domáci boli bojovnejší, viac túžili po víťazstve, vyhrali zaslúžene,“ súhlasil aj Vladimír Weiss.

(mm)

Páčil sa vám článok?