Do Jerevanu bez Ďuricu, Dosoudila či Oravca

14.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Futbalistov FC Artmedia Petržalka čaká vo štvrtok prvé stretnutie 2. predkola Pohára UEFA na pôde jerevanského klubu FC Mika. Zverenci trénera Vladimíra Weissa, ktorých v 1. predkole v odvete v Kišiňove "vykúpil" až v piatej minúte nadstaveného času stopér Borbély.

V pondelok predpoludním absolvovali Petržalčania tréning a potom dostali od vedenia klubu voľno až do utorkového popoludnia. "Zraz máme o 15.00 h, potom máme naplánovanú jednu tréningovú jednotku a presúvame sa na tradičné sústredenie do hotela Kormorán v Šamoríne. V stredu ráno o 8.30 h odlietame špeciálom z Bratislavy priamo do Jerevanu. Večer o 19.00 h absolvujú hráči v čase štvrtkového stretnutia ďalší tréning a potom už bude nasledovať tradičný predzápasový program," informoval generálny manažér Artmedie Petr Kašpar.

Staronový kouč na lavičke tímu spoza bratislavského Starého mosta Vladimír Weiss nemôže v zápase s arménskym súperom počítať s viacerými oporami. "Necestujú s nami Radek Dosoudil a Pavol Ďurica, keďže obaja majú trest pre červené karty. Hrať určite nemôže ani Tomáš Oravec, ktorý je dlhšie mimo hry. V zápase s Ružomberkom sa zranili aj Balázs Borbély a Peter Burák, u oboch je však nádej, že budú v poriadku. Víkendový duel neabsolvoval ani Juraj Halenár, aj v jeho prípade však dúfame, že bude môcť hrať," vysvetlil generálny manažér Petržalčanov. Okrem spomenutých futbalistov sú dlhší čas mimo hry aj defenzívny stredopoliar Gábor Straka a útočník Ľubomír Reiter.

V súvislosti s Artmediou je momentálne diskutovanou témou príchod stopéra Pavla Farkaša z FC Nitra. Podľa slov hráča publikovaných v pondelkovom vydaní denníka Šport sú už na svete aj podmienky zmluvy, Petr Kašpar však prestup ešte nepotvrdil: "Stále sme v rokovaní s Nitrou. Viem aj to, že v pondelňajšej nominácii reprezentačného trénera Jána Kociana sa Pavol Farkaš objavil medzi náhradníkmi už ako hráč nášho klubu, to však ešte nie je pravda. Intenzívne však pracujeme na tom, aby sa celá táto záležitosť uzavrela čím skôr." Prestupový termín pre profesionálov sa na Slovensku končí v stredu 15. augusta.

Okrem Pavla Farkaša pracujú za Starým mostom aj na príchode jedného útočníka. "Momentálne ešte nechcem konkretizovať meno a ani klub. Čakáme na odozvu od jeho materského klubu a potom budeme múdrejší," dodal Petr Kašpar.

(sita)

Páčil sa vám článok?