Artmedia si priviezla z Ružomberka tri body

11.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Artmedia Petržalka v 5. kole Corgoň ligy vybojovala cenné tri body v Ružomberku, keď o víťazstve 0:3 rozhodli v poslednej tretine zápasu Obžera, Pirošík a opäť Obžera.

Prvý polčas priniesol predovšetkým veľký boj a na oboch stranách veľmi pozorné a dobre pracujúce obrany. Keďže vyrovnanej partii v tejto časti stretnutia chýbal väčší švih a presná finálna prihrávka, šance sa pod Čebraťom nerodili. Za 45 minút len jedna strela smerovala medzi žrde a to v 11. min priamy kop Urbánka, ktorý skončil v Hajdúchovom náručí. Na oboch stranách do prestávky boli dve gólové šance. V 41. min domáci Macko zo 14 m veľmi nepresne trafil loptu a o dve minúty neskôr zase po hrúbke Balaška M. Ďurica spálil tutovku Artmedie.

Úvod druhého polčasu sa niesol v znamení tlaku Liptákov. Nepriniesol ale žiadnu gólovú príležitosť, naopak v 64. min Kozák do rýchleho brejku poslal Obžeru a ten rutinovaným spôsobom otvoril skóre zápasu. O 10 minút sa Piroška uvoľnil na hranici šestnástky a Artmedia viedla 2:0. Hostia potom dohrávali stretnutie v pohode a v 85. min ešte Obžera po peknej akcii pridal tretí gól Artmedie.

MFK Ružomberok - Artmedia Petržalka 0:3 (0:0)
Góly: 64., 85. Obžera, 74. Piroška. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Pilár, Zošák - Urbánek. 4635 divákov

Ružomberok: Hajdúch - Balaško (77. Demeter), J. Novotný, J. Maslo, Jurč - Zošák, Kucka, Macko (77. Tomko), Božok - Kukoľ (34. Pilár), M. Bakoš

Petržalka: Kamenár - Čišovský, Burák (88. P. Mráz), Dosoudil, Urbánek - Borbély (46. Piroška) - Obžera, J. Kozák, Martin Ďurica, P. Ďurica (36. Gajdoš) - Fodrek

Přemysl Bičovský, tréner Ružomberka: "Všetko vystihuje jedna veta: 'Kto nepremení šance, nemôže vyhrať'. Do prvého gólu Artmedie naše mužstvo malo tri až štyri dobré príležitosti. Potom prišiel gól hostí z protiútoku. Do tretieho presného zásahu súpera len tri strely prakticky smerovali na našu bránu."

Vladimír Weiss, tréner Artmedie: "Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom domáci mali trošku navrch. V druhom sme zlepšeným pohybom a efektívnou koncovkou docielili cenné víťazstvo. Za druhý polčas môžem moje mužstvo pochváliť. Zvlášť by som vyzdvihol výkony Kozáka, Obžeru a Pirošku. Je pravda, že svoje urobila aj naša skúsenosť."

(tasr)

Páčil sa vám článok?