Artmedia rozhodla o postupe v nadstavenom čase

3.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti FC Artmedia Petržalka postúpili do 2. predkola Pohára UEFA. Vo štvrtkovom odvetnom stretnutí 1. predkola na pôde moldavského Zimbru Kišiňov uhrali remízu 2:2 (0:1), ktorú v nadstavenom čase zariadil stopér Balázs Borbély.

Od úvodu stretnutia sa domáci zamerali na pozornú defenzívu, pretože vzhľadom na výsledok prvého duelu musela viac útočiť Artmedia. Kišiňov sa spoliehal predovšetkým na rýchle protiútoky a v 32. min im napokon jeden aj vyšiel. Stopér Borbély zle odhlavičkoval center domácich rovno na kopačky Kovaľčuka, ktorý si loptu mierne posunul a spoza pokutového územia umiestnenou strelou k pravej žrdi nedal Kamenárovi žiadnu šancu. Petržalčania mali počas prvého dejstva herne mierne navrch, svoju prevahu však nedokázali pretaviť do žiadneho gólu. Zverenci trénera Vladimíra Weissa si vypracovali len akési "pološance", na ktoré však bola moldavská obrana pripravená.

V druhom polčase pokračoval medzišestnástkový futbal z prvej štyridsaťpäťminútovky. V 59. min odpískal hlavný rozhodca prísny pokutový kop po držaní Fodreka a Ždanov sa rovnako ako pred dvoma týždňami z bieleho bodu nepomýlil. Artmediu vrátil do hry v 73. Guédé, ktorý dorazil do domácej siete odrazenú loptu približne z 11 metrov. Po príchode striedajúcich Pavla Ďuricu a Obžeru sa hra Petržalčanov zrýchlila a hostia sa postupne dostávali do tlaku. Ten vyvrcholil v nadstavenom čase, keď si na center do šestnástky výborne nabehol Borbély a popod domáceho gólmana zariadil nielen remízu pre Bratislavčanov, ale predovšetkým postup do 2. predkola Pohára UEFA.

Zimbru Kišiňov (Mold.) - FC Artmedia Petržalka (SR) 2:2 (1:0) - prvý zápas 1:1
Do 2. predkola Pohára UEFA postupuje Artmedia Petržalka
Góly: 32. Kovaľčuk, 59. Ždanov (z 11 m) - 73. Guédé, 90.+ Borbély, ŽK: 20. Krjučichin, 53. Ždanov, 68. Armaš, 89. Kovaľčuk - 10. Čišovský, 58. Fodrek, 90. Obžera, 90.+ Kozák, 90.+ M. Ďurica, ČK: 90.+ Pavol Ďurica (Artmedia), rozhodovali: Alfonso Perez Burrull - Victoriano Diaz Casado, Aurelio Asensio Rodriguez (všetci Šp.), 8000 divákov

Kišiňov: Calancea - Armaš (68. Andronik), Savinov, Berbinšči - Hibaljuk - Kovalčuk, Stan (58. Bojko), Kožokar, Frantuz (62. Levandovskij) - Ždanov, Krjučichin

Artmedia: Kamenár - Čišovský, Borbély, Burák, Patrik Mráz (67. Pavol Ďurica) - Guédé - V. Gajdoš (87. Čvirik), J. Kozák, M. Ďurica - Halenár, Fodrek (62. Obžera)

Rudolf Janček (viceprezident Artmedie): "Som nesmierne šťastný, že sa nám podarilo postúpiť. V prvom polčase sme mali jednu šancu v podaní Halenára, no ten ju nevyužil. V druhom dejstve sme prestriedali a na našej hre to bolo vidieť. Aj keď sme prehrávali 0:2, stále som veril, že by mohol prísť obrat. Náš tlak sa stupňoval, dúfal som, že príde aj vytúžený gól. Domáci v závere už len zdržovali, vylihovali na trávniku a napokon na to doplatili."

Petr Kašpar (generálny manažér Artmedie): "Za posledných 20 minút, keď už domáci odišli fyzicky a len zdržiavali, sme si určite zaslúžili postúpiť. Prvý polčas však z našej strany vôbec nebol dobrý. Na začiatku druhého hráči Kišiňova vedeli, že my musíme dať gól, a preto sa ešte viac stiahli do obrany. Za stavu 0:2 sme už boli blízko klinickej smrti, no našťastie sme znížili a v posledných desiatich minútach sme už boli jasne lepší. Vypracovali sme si štyri - päť čistých gólových šancí a keby bol hlavný arbiter objektívny, po akcii Čišovského a faule na neho sa mala kopať jedenástka. Napokon si však výborne nabehol na centrovanú loptu Borbély a ľavačkou popod brankára rozhodol o postupe."

Žrebovanie ďalšej fázy druhej najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže na starom kontinente bude v piatok vo švajčiarskom Nyone zástupca petržalského tímu.

(sita)

Páčil sa vám článok?