Artmedia do Kišiňova s jasným cieľom - postúpiť

2.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti petržalskej Artmedie odcestovali v stredu ráno do hlavného mesta Moldavska, kde ich vo štvrtok 2. augusta o 18.00 h SELČ čaká odvetný súboj 1. predkola Pohára UEFA proti miestnemu Zimbru Kišiňov. Zverenci trénerského dua Vladimír Weiss - Michal Hipp pred dvoma týždňami nedokázali zdolať húževnatého súpera a remizovali 1:1.

"Do tohto dvojzápasu sme určite nevstúpili tou správnou nohou. A to aj napriek tomu, že súper nás v prvom stretnutí absolútne ničím neprekvapil. Všetci hráči vytvárali veľký tlak na loptu, potvrdili, že sú veľmi dobre fyzicky pripravení a bojujú až do záverečného hvizdu. Mali sme preštudované všetky ich zápasy pod novým koučom, no viazla nám súhra a kombinácia a poznatky o Kišiňove sme nedokázali previesť do praxe," povedal na margo prvého duelu asistent hlavného kormidelníka Michal Hipp.

Úradujúci vicemajster z uplynulej sezóny Corgoň ligy necestuje do Moldavska v kompletnom zložení. "Pre zranenia zostali doma Oravec a Straka. Nejde s nami ani Dosoudil, ktorý v prvom dueli videl červenú kartu. Dvojica Urbánek - Adewunmi nemôže hrať proti Zimbru, pretože nefiguruje na súpiske pre túto fázu Pohára UEFA," objasnil Michal Hipp, zároveň však dodal aj potešujúcu informáciu o zlepšujúcom sa zdravotnom stave Branislava Obžeru: "Bol už na lavičke aj v zápase s Trenčínom, nechceli sme však nič riskovať. V utorok už s nami naplno trénoval a ja verím, že v Kišiňove s ním budeme môcť naplno počítať."

Aj napriek tomu, že český stopér Radek Dosoudil je v Artmedii len krátko, jeho absenciu bude v odvete pravdepodobne cítiť. "Vyzerá to na stopérsky variant s Borbélym a Burákom, ktorí takto spolu hrali už v niekoľkých zápasoch. Rovnako nám bude chýbať aj Oravec a jeho zakončovateľský inštinkt. Pohárová matematika nám velí streliť v odvete minimálne jeden gól, preto je pravdepodobné, že nastúpime s dvoma útočníkmi. Halenára môže dopĺňať Martin Ďurica, Fodrek alebo už spomínaný Obžera. Náš systém hry bude určite variabilný, teda niekedy s jedným vysunutým hráčom, občas však až s troma útočníkmi," naznačil 44-ročný kouč.

Artmedia v generálke na pohárový súboj zvíťazila doma na štadióne za bratislavským Starým mostom nad AS Trenčín po dramatickom priebehu 3:2, keď už prehrávala 0:2. "Som rád, že mužstvo ukázalo charakter a dokázalo otočiť nepriaznivý vývoj. Bola to dobrá generálka na Kišiňov, s ktorým nás určite nečaká ľahší zápas ako proti Trenčínu," povedal hlavný kormidelník "bieločiernych" Vladimír Weiss.

Po tomto stretnutí absolvovali Petržalčania regeneračný tréning, pričom tí, ktorí sa na trávnik nedostali, alebo hrali len pár minút, zaberali viac. Pondelok bol voľným dňom, po utorňajšom klasickom tréningu sa už Artmedia presunula na tradičné predzápasové sústredenie do Šamorína. V stredu ráno potom čakal Kozáka a spol. letecký presun do Moldavska.

"O 19.00 h miestneho času nás čaká ešte predzápasový tréning a potom sa už budeme všetci koncentrovať na stretnutie. Určite tam nejdeme v porazeneckej nálade, jednoznačne chceme postúpiť. Nebude to prechádzka ružovou záhradou, ale urobíme všetko pre to, aby sme strelili minimálne jeden gól a predĺžili si tak svoj pobyt v tomto ročníku európskych pohárov," skonštatoval Michal Hipp, ku ktorého slovám sa pridal aj útočník Juraj Halenár: "Vieme, že na postup musíme streliť nejaký ten gól. Nečaká nás ľahký súper, ale určite nie taký, cez ktorého sa nedá postúpiť ďalej."

Stretnutie Zimbru Kišiňov - FC Artmedia Petržalka povedie ako hlavný arbiter Alfonso Perez Burrull zo Španielska, na čiarach mu budú pomáhať jeho krajania Victoriano Diaz Casado a Aurelio Asensio Rodriguez.

Predpokladaná zostava Artmedie vo štvrtkovom odvetnom zápase 1. predkola Pohára UEFA 2007/08 na pôde Zimbru Kišiňov (18.00 h SELČ, prvý zápas 1:1): Kamenár - Čišovský, Borbély, Burák, Patrik Mráz - Guédé - Obžera, J. Kozák, M. Ďurica - Halenár, Fodrek.

(sita)

Páčil sa vám článok?