Do Artmedie sa na tri roky vracia Aleš Urbánek

30.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

FC Artmedia Petržalka získala do svojich radov ďalšiu posilu. S tímom spoza Starého mosta podpísal trojročnú zmluvu český ľavonohý obranca či stredopoliar Aleš Urbánek, ktorý sa do kádra "bielo-čiernych" vracia po jednom roku.

"Výšku odstupného nechceme zverejňovať. Celá záležitosť sa musí ešte administratívne dotiahnuť s jeho doterajším zamestnávateľom Spartakom Moskva, čo by mohlo chvíľu trvať. Vo štvrtok v odvete 1. predkola Pohára UEFA proti Zimbru Kišiňov ešte nebude môcť hrať, no dúfame, že do budúcotýždňového ligového derby so Slovanom ho už bude môcť tréner využiť," povedal generálny manažér Artmedie Petr Kašpar na margo 27-ročného bývalého hráča Sigmy Olomouc, Sparty a Slavie Praha.

V oboch pražských kluboch však bol Urbánek rovnako ako aj v Artmedii počas úspešnej sezóny 2005/06 (výborné výsledky Petržalčanov v Lige majstrov) v rámci hosťovania zo Spartaka Moskva, s ktorým podpísal v marci 2004 štvorročnú zmluvu.

V nedeľu dopoludnia v tradičnom čase zvíťazila Artmedia v 3. kole Corgoň ligy 2007/08 nad AS Trenčín 3:2, keď v dueli už prehrávala 0:2. Najdôležitejšie však bolo, že pred odvetou Pohára UEFA sa nikto nezranil. "Sme radi, že všetci, čo nastúpili, sú v poriadku. Vo štvrtok určite nenastúpi zranený Oravec, naopak Obžera by mohol byť k dispozícii," dodal Petr Kašpar.

Okrem spomenutého hrotového útočníka sa bude musieť tréner Vladimír Weiss zaobísť aj bez českého stopéra Dosoudila, ktorý v prvom stretnutí 1. predkola Pohára UEFA pred dvoma týždňami videl červenú kartu.

(sita)

Páčil sa vám článok?